HCL.HR

Ovako je nekada trebao izgledati službeni Xbox sat

Zoran Žalac 22.01.2018.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Pojavile su se slike nesuđenog Xbox Watcha koji sa samim Xboxom osim imena baš i nije imao mnogo sličnosti.

xboxwatch3

Može se reći kako koncept pametnog sata nikada nije postao toliko popularan ni prihvaćen da nam danas čini svakodnevnicu, poput pametnih telefona i televizora. No, prije pet godina ideja pametnog sata mnogima se činila zanimljivom pa su brojne tvrtke eksperimentirale u dizajniranju takvih uređaja. Među njima bio je i Microsoft, a u kontekstu gaminga to je interesantno jer je Microsoftov pametni sat bio – Xbox Watch.

S obzirom da je ovo možda prvi put da čujete za Xbox Watch, jasno je da taj uređaj nikada nije zaživio. No, od 2013. godine postojao je prvi prototip, a upravo on je ovih dana osvanuo na Twitteru gdje ga je fotografirao korisnik Hikari Calyx.

Premda nosi naziv Xbox Watch, prototip uređaja ne pokazuje nikakve poveznice s gamingom. Radila ga je ekipa koja je proizvela Kinect, ima slično “kockasto” sučelje kao i Xbox konzole, no poveznice prestaju na tome. Sam pametni sad nije bio dizajniran ni za što naročito pametno pa je tako imao mogućnosti praćenja otkucaja srca, GPS praćenja lokacije i nekoliko aplikacija za tjelovježbu. Neke od tih aplikacija vjerojatno su trebale biti povezane s fitness igrama, no tu vezu nismo dočekali.

Komentari (2)

  • HCM2A

    22.01.2018 - 20:42

    malo je poznato,da je microsoft razvijao svoju verziju čevapa…x chevap

  • Yistic

    23.01.2018 - 13:58

    Postoji greska u recenici sam pametni sad(sat).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?