HCL.HR

Paradox Development Studio priprema dvije nove igre

Stjepan Fikter 24.01.2014.   •   1 komentara


Paradox Interactive najavio je dvije igre: jedna je nastavak poznatog strateškog serijala smještenog u vrijeme Drugog svjetskog rata, dok je druga RPG baziran na nordijskoj mitologiji.

Na konvenciji u Miamiju poznati europski izdavač Paradox Interactive najavio je dvije igre koje priprema Paradox Development Studio. Prva je nastavak poznatog strateškog serijala koji je smješten u Drugi svjetski rat, a radi se o igri Hearts of Iron 4 – kojeg je najavio Churchill u traileru.

Novi nastavak će sadržavati lakšu krivulju učenja, ali to ne znači da će igra biti pojednostavljena, što bi odbilo prijašnje fanove ovog serijala. Uz to, najavljuje se kako će igra sadržavati najvjerniju simulaciju Drugog svjetskog rata do danas s autentičnim povijesnim ličnostima koje su se borile na tlu, u zraku te na moru uz povijesno točne vojske, vozila i novootkrivena oružja za masovno uništenje. Naravno, diplomacija i trgovačke taktike su i dalje bitne.

Druga igra je Runemaster, fantasy RPG smješten u svijet s bogatom nordijskom mitologijom. Najavljuju se proceduralne mape i zadaci koji bi trebali omogućiti da svako igranje kroz šest svjetova bude različito, a tu je i zapovijedanje trupama u taktičkoj borbi te definiranje heroja putem izbora koje ćemo donositi. Johan Andersson, menadžer studia kaže: “Stvaranje RPG-a je nešto novo za Paradox Development Studio i to je bio san kojeg smo htjeli već dugo vremena ostvariti. U slobodno vrijeme uvijek igramo RPG igre i otkrivamo nove stvari koje volimo o žanru, stoga je prirodno da prije ili kasnije dizajniramo naš. Rezultat toga je Runemaster, za kojeg znamo da će ga naši fanovi voljeti.”

Komentari (1)

  • Me666

    24.01.2014 - 13:54

    Hearts of Iroooon :))

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?