HCL.HR

Na PC dolazi još jedna PlayStation legenda, ali neslužbenim putem

Zoran Žalac 20.06.2022.   •   0 komentara


Jack and Daxter: The Precursor Legacy mogao bi dobiti svoju nativnu PC verzije jer je grupa developera uspjela napraviti rekompilaciju koda igre za X86-64 arhitekturu.

Jak and Daxter službenim putem vjerojatno nikada neće doći na PC- jedva da su dostupni i na aktualnoj generaciji PlayStation konzola. No, voljeni 3D platformer ekipe Naughty Dog na PC-ju će se ipak pojaviti kroz neslužbenu verziju – kao nativna aplikacija.

Grupa developera trenutno radi na prevođenju programskog koda za najčešće PC arhitekture i za sada su otprilike 80% gotovi s prebacivanjem originalnog Jak and Daxtera za PC. Neslužbena verzija djeluje kao pravi PC port, s postavkama za grafiku, kontrole, titlove i sl. 

Developeri poručuju da su zadržali osnovne gameplay mehanike, ponašanje fizike i sl., ali su ubacili i neke dodatne stvari i tajne koje bi fanovima Jak and Daxtera mogle biti interesantne. A nakon što dovrše rad na originalnoj verziji, u planu im je na PC prebaciti i preostale dvije igre iz serijala.

Kako je ovdje neslužbena verzija igre rađena praktički iz temelja, pravno ne bi trebalo biti prepreke da ju se distribuira. No, ostaje za vidjeti hoće li Sony sjediti mirno i gledati kako se nekadašnja legenda PlayStationa 2 na PC-ju igra besplatno.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?