HCL.HR

PC igrači moći će igrati igre za PS1, PS2 i PSP uz skuplju PS Plus pretplatu

Zoran Žalac 29.03.2022.   •   9 komentara   •   Tehnologija


Sony je potvrdio kako će nekadašnju PlayStation Now pretplatu za PC publiku postaviti iza Premium kategorije PS Plusa, što znači poskupljenje, ali i mogućnost igranja PS5 igara.

Nove kategorije PlayStation Plusa koje je Sony danas predstavio zapravo su nastale spajanjem pretplatničke usluge PlayStation Now. Često je zanemarena činjenica da je ta usluga dostupna i na PC platformi, gdje je do sada bilo moguće streamati PS3 i PS4 igre. No, kako PlayStation Now više neće postojati zasebno kad se spoji s PlayStation Plusom, ostaje pitanje kakve opcije imaju PC korisnici ako žele streamati PlayStation igre.

Loša vijest: za streaming PlayStation igara na PC-ju bit će potrebna najskuplja kategorija PS Plusa, koja košta 17 eura mjesečno ili 120 eura godišnje. Kako je PS Now korisnicima ranije bio dostupan po cijeni od 10 eura, radi se sada o poskupljenju ako samo želite streamati igre na PC-ju.

Dobra vijest: sada će streaming uključivati igre s više prethodnih generacija PlayStationa. Do sada su PC igračima uz PS Now bile dostupne igre za PS3 i PS4 (te vrlo malo igara za PS2), a ubuduće će se u katalogu naći još i igre za prvi PlayStation, PlayStation 2 i PlayStation Portable.

Na PC-ju će se moći streamati i PS4 igre, ali nažalost ne i ekskluzive za PlayStation 5 koje se nađu u katalogu igara uz PS Plus Extra pretplatu.

Komentari (9)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?