HCL.HR

Uskoro će biti mogući “remasteri” PS2 igara preko PCSX2 emulatora

Zoran Žalac 22.02.2022.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Najpoznatiji emulator igara za PlayStation 2 uskoro bi mogao dobiti podršku za ubacivanje custom tekstura u igre. U prijevodu – stižu fan-made remasteri.

Igre za konzolu PlayStation 2 već se nekoliko godina mogu stabilno emulirati na PC-ju i drugim uređajima. Najpopularniji alat za to je emulator PCSX2 koji je još uvijek u razvoju i stalno dobiva nove mogućnosti. Nedavno je tako dodana podrška za Vulkan API, a sada je jedan od developera koji pridonosi razvoju emulatora najavio podršku za ubacivanje vlastitih tekstura u PS2 igre.

Ovo je velika i važna vijest za emulaciju igara jer omogućuje neslužbene fan-made “remastere” PS2 hitova. Samom se emulacijom teksture u igri mogu pročistiti i izoštriti, ali još uvijek se radi o izvornim teksturama same igre. U ovom slučaju za PS2 igre moći će se ubaciti detaljnije teksture kakve su na originalnoj PS2 konzoli bile neizvedive zbog hardverskih ograničenja.

Trenutno je funkcionalnost umetanja tekstura još uvijek u testiranju, ali je za očekivati da će ubrzo postati dio glavnog PCSX2 builda. 

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Darcoolio

    22.02.2022 - 11:56

    A što Crash izgleda bolje bez novih tekstura 😀

    • pucifer

      @Darcoolio, 22.02.2022 - 18:55

      Ma sve prikazane igre izgledaju bolje sa starim teksturama. Nove teksture jesu oštrije, i veće rezolucije, ali artistički očajno izgledaju.

  • A vi kako te

    22.02.2022 - 11:59

    Jos kad shvatis da ps2 igre mozes igrt na xboxu, sve ti je jasno 😂

  • Bocwana

    22.02.2022 - 18:47

    God of War.

    💯🙆

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?