HCL.HR

PES 2016 mogao bi postati free-to-play

Juraj Bevandić 23.11.2015.   •   2 komentara


Konamijevi intrigantni potezi iza kulisa nisu prošli nezapaženo i čini se kao da bi ovogodišnji Pro Evolution Soccer mogao dobiti svoju besplatnu verziju.

Malo što može promaknuti budnom oku znatiželjnih gamera pa tako inače tiha licenciranja i klasifikacije zanimljivih proizvoda nerijetko dignu puno prašine. Australska je vlada na stranicama za klasifikaciju videoigara prije par dana odobrila proizvod naziva Pro Evolution Soccer 2016 Free to Play i time pokrenula lavinu glasina.

Ovogodišnji je PES u mnogočemu bolji od prethodnika, ali tehničke poteškoće i nedostatci PC verzije ipak su razočarali mnoge igrače. Upravo radi toga neki nagađaju kako bi free-to-play verzija mogla biti način iskupljenja za to. Osim toga, PES za konkurencijom opasno kaska u online komponenti, a kako je za besplatnu verziju potvrđena online interaktivnost možda se Konami nada proširiti i ojačati bazu igrača za iduće nastavke.

Sve dok ne dobijemo službeni komentar od Japanskog izdavača, ne možemo biti sigurni ni u što osim da free-to-play verzija neće zamijeniti originalnu verziju koja još uvijek drži svoju posebnu klasifikaciju. A s obzirom na to da je besplatni PES zasad odobren samo u Australiji, ali nije ujedno dobio primjerice i ESRB-ov pečat, još uvijek postoji šansa da ga gameri u Americi, kao i u Hrvatskoj (odnosno Europi općenito) nikada neće zaigrati besplatno. Osim onih što vole zaplivati guraskim vodama, naravno.

Kakav je vama ovogodišnji PES? Može li vas besplatna verzija osvojiti? Pogledajte našu video recenziju igre ispod ako vam je prije promaknula.

Komentari (2)

  • rulle989

    23.11.2015 - 14:08

    Odavno vec plivam u zabranjenim vodama, tako da me ova vijest i ne raduje posebno.

  • Vailent

    24.11.2015 - 09:13

    ima free to play već za mene samo odem na pes patch xD 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!