HCL.HR

PewDiePie je s YouTubeom dogovorio ekskluzivni brak za streaming

Zoran Žalac 05.05.2020.   •   10 komentara   •   Filmovi i serije


Felix “PewDiePie” Kjellberg ponovno će usko surađivati s Googleovom platformom YouTube te će jedino ondje streamati svoje sadržaje.

Microsoft je prošle godine započeo veliku bitku 21. stoljeća – onu za streamere. Veliku ne zato što je od ikakvog značaja za čovječanstvo nego veliku zato što se u njoj plaćaju veliki iznosi za vjernost streamera određenim platformama. Procjenjuje se tako da je Tyler Blevins zvani Ninja  navodno dobio najmanje šest milijuna dolara da svoje lice pokazuje ekskluzivno na Microsoftovoj streaming platformi Mixer. Twitch je uzvratio tako što je potpisao ugovor s popularnim streamerima i streamericama kao što su Pokimane, Lirik, DrLupo i drugi.

Sada se u priču uključio i YouTube koji je angažirao svoju najveću zvijezdu – Felixa Kjellberga zvanog PewDiePie. On će ubuduće sve live streamove raditi jedino na YouTubeu. Ništa Twitch, ništa Mixer. Nije javno obznanjeno koliko su mu platili za to, ali su morali “odrješiti kesu”.

Naime, prije godinu dana PewDiePie je najavio kako više neće imati prijenose uživo na YouTubeu ni Twitchu nego će koristiti manje poznatu platformu DLive. Tu je platformu odabrao, između ostaloga, zato što ona ne uzima svoju proviziju od zarade koju streameri ostvare. No, očito je Googleova ponuda bila toliko unosna da PewDiePie više ne mora razmišljati ni o kakvoj proviziji. A bome ni o DLiveu.

Ostaje za vidjeti hoće li Kjellbergova publika zamjeriti to što je planove promijenio, i to iz očitog razloga – onog financijskog. Znajući da mu je većina publike od 104 milijuna pretplatnika upravo na YouTubeu, teško je povjerovati da će se itko buniti što njihov “YouTuber” ostaje na YouTubeu.

Komentari (10)

  • SimpleHR

    05.05.2020 - 10:43

    Jbt kad razmislis malo, na stranu sadrzaj i sto on radi, ali kako je lik imao nos za pocetak gaminga na youtube-u i kako je asfaltirao put ostatku za to mu svaka cast

    • Hadvar

      @SimpleHR, 05.05.2020 - 11:23

      Nije toliko nos i znanje koliko je sreca. Pewds je sam rekao da mu se dosta toga poklopilo. Nece vise nikad biti novih pewdiepiea. Danas se samo abuse-a youtubeov los algoritam. Pogledaj nas gaming trending npr. Kao da gledas klonove. Pewdsu je trebalo dosta srece, ali to ne umanjuje cinjenicu da je covjek zabavan ljudima i da zna svoj posao.

    • SimpleHR

      @Hadvar, 05.05.2020 - 12:02

      Naravno, za sve treba i srece imati ali da nije mislio da se nesto iz toga (vjerojatno ne u ovoj mjeri) moze izroditi vjerojatno se ne bi ni upustao u tako nesto

  • Juventino

    05.05.2020 - 11:15

    Pewdie prodo sise

    • croBilly394

      @Juventino, 05.05.2020 - 16:51

      Koliko ja vidim nije ih prodao, još uvijek ima sise

  • hrga007

    05.05.2020 - 11:23

    is math related to science?

  • Petar Marjolovic

    05.05.2020 - 11:42

    Kreće boomer invazija u komentarima članka.

  • Dick Johnson

    05.05.2020 - 12:32

    Pa jel ga nisu spucali nakon kaj je reko niger na streamu, il je to bilo Twitch, pa sad bi da njima skuplja pare?

  • trulex

    05.05.2020 - 15:41

    neka nama pjudare na yt, ne kontam one što se prodaju fejzbuku za stream gaming kao muđa npr. lol,

    • hrga007

      @trulex, 06.05.2020 - 12:00

      fejs ti je isto počeo monetizirat content, tak da je vjerojatno nešto u tome

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?