HCL.HR

Phantoms je horor igra inspirirana putovanjem hrvatskim željeznicama

Zoran Žalac 15.12.2023.   •   7 komentara


Na Steamu je od nedavno dostupna domaća horor igra Phantoms koja nas odvodi na jezivu avanturu u vlaku. Poveznica s hrvatskim vlakovima nije slučajna!

Neki vole reći da je putovanje vlakom u Hrvatskoj blizu iskustvu iz noćne more. A da tu ima nešto pokazuje nova domaća igra Mateja Balaškovića i njegovog tima Solitude Software.

Naime, horor avantura Phantoms odvija se u misterioznom vlaku, a nastala je upravo kao ideja nakon jednog putovanja vlakom.

Phantoms vodi igrače kroz priču podijeljenu na pet dijelova, a počinje tako da se igrač ukrca na vlak u namjeri da posjeti prijatelja Floyda. Međutim, vlak u maniri Silent Hilla brzo postane mračno lovište u kojemu treba izvući živu glavu suočavajući se s neprijateljima i rješavajući zagonetke.

Igra je inspirirana retro grafikom i estetikom iz ere prvog PlayStationa, a nastala je u sklopu Poduzetničkog inkubatora PISMO iz Novske. Trenutno ju možete zaigrati u PC verziji, a na Steamu košta 7,8 eura.

Komentari (7)

  • Virty

    15.12.2023 - 15:40

    Ajme, naslov je vrh! 🙂

  • Lepoglava

    15.12.2023 - 16:10

    Super izgleda… muzika je izvrsna, Inspiracija je izvrsna HŽ i hororo su ruku pod ruku. naslov TOP Kupujem igru odmah…i plaćam pivu autoru. Direktno me podsjeća na davno svakodnevno putovanje u srednju školu na relaciji Lepoglava – Varaždin

  • djosic85

    15.12.2023 - 16:26

    Svaka čast, podržavam naslov

  • Floca

    15.12.2023 - 18:18

    Vrhunska igra, za svaku preporuku!

  • Shaman

    15.12.2023 - 21:09

    Svidja mi se.

  • MaliMicek

    16.12.2023 - 12:21

    Izgleda vrh. Kao 1986 opet ? Lmao koji sve PoS-ovi se smatraju igrama. Šta u ovom mraku i ispljuvku od 4 i pol piksela bi trebao vidjeti i šta su uopće ti oblici na ekranu ? I nemojte mi molim vas počet s onim domaći čovjek i samo zato jer je domaći ga trebaju svi podupirat. Jer ste tak svi podupirali i Kitarovićku i macali mališana na nju samo jer je kao zgodna i žena a ja ju upoznao dok je uhljebila muza u firmi mojoj i upoznao jednu od najvećih piece of shit osoba na planeti. U demokraciji smo pa imam pravo na svoje mišljenje i ovo je za mene vrh smeća na Jakuševcu. Cijenim kvalitetu. Ne boju kože ili automatski samo jer mi je sunarodnjak pa to odmah znaci da je 10/10. I molim vas bez cenzure. Žao mi je al meni je ovo…trash..

    • Lepoglava

      @MaliMicek, 16.12.2023 - 13:50

      Beauty lies in the eyes of the beholder

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?