HCL.HR

Pirati, zmajevi i kosturi – nova igra tvoraca ARK-a ima ih sve

Zoran Žalac 07.12.2018.   •   10 komentara


Sea of Thieves i ostale igre piratske tematike dobit će konkurenciju u Atlasu, novom projektu ekipe koja je napravila Ark: Survival Evolved.

Ako ste tijekom igranja Ark: Survived Evolveda ikada pomislili – eh, da je ova igra barem 1200 puta veća, da ima gusare i troglave zmajeve… onda imate sreće. Studio Wildcard najavio je svoju novu igru zvanu Atlas i kad vidite trailer za nju trebat će vam neko vrijeme da mozak obradi viđeno.

Radi se o MMO naslovu piratske tematike koji se igra iz prvog lica. Sudeći po prvim kadrovima, igrači će se moći upustiti u piratske obračune prsa o prsa, ali i u velike pomorske bitke. Na kopnu će pak biti jahanja i borbe protiv različitih beštija fantazijskog porijekla.

Mislite da je ambiciozno u istu igru ubaciti toliko različitih motiva? Nije to ništa prema ambicijama s tehničke strane. Naime, Atlas bi trebao imati multiplayer u kojemu će oko 40 tisuća igrača igrati na istom serveru. Mapa će biti veličine 45 tisuća kvadratnih metara s tisućama točaka od interesa, podijeljena na nekoliko regija.

PvP će biti odvojen od PvE moda pa iako se radi o MMO naslovu, moći ćete ga igrati i samostalno. U slučaju da igrate protiv drugih igrača, za krađu će biti dostupno baš sve – od brodova, posade, ljubimaca, utvrda, zemljišta i onoga što su drugi igrači ukrali ostalima.

Iako se radi o MMO naslovu, moći ćete ga igrati i samostalno u odvojenom PvE modu.

Proizvođač po izlasku obećava 15 disciplina u kojima ćemo moći razvijati svog lika, a na raspolaganju će biti više od 300 vještina za otključavanje. Ni estetske opcije neće biti ništa siromašnije te će igrači moći sami dizajnirati tetovaže za svoje likove kojima će kosa rasti u stvarnom vremenu, a oni će starjeti kako vrijeme odmiče.

Atlas će imati priču koju ćemo pratiti kroz glavne i sporedne zadatke, ali će isto tako imati i proceduralno generirana blaga te zone za izazove tako da će se moći igrati “beskonačno”. Štoviše, proizvođač će podržavati i modificirane verzije igre kroz službene alate za izradu sadržaja. Kako kažu – uz te alate svatko će moći stvoriti svijet kakav je oduvijek želio napraviti i podijeliti s drugim igračima.

Ukratko, sve ovo zvuči kao najambicioznija stvar ikada, ali moramo priznati da nismo daleko od ere u kojoj su ovakve stvari neostvarive. Sličnu kompleksnost obećavaju i Star Citizen i Beyond Good and Evil, ali za razliku od tih igara koje nećemo igrati još neko vrijeme, Atlas će biti dostupan već od 13. 12. ove godine na PC-u, te tijekom 2019. na Xbox Game Preview programu.

Komentari (10)

  • Shadow king

    07.12.2018 - 11:08

    Jadan Zoki, moral je ostat budan do ujutro i sad nam mora gomilu toga napisat. Respect!

  • Tomina

    07.12.2018 - 11:12

    Bolesno, vrijeme je za takvo povećavanje muliplayera. Da imam samo 2 miliona eura viška, osnoval bi studio i izbacio online ratnu igru za koju bi svi plakali. Ali srećom nemam 😛

    • Tomina

      @Tomina, 07.12.2018 - 13:13

      huh, da imam? Mislim da nebih tu komentirao, taman bi 15-ta žena došla u sobu 😀

  • Agent

    07.12.2018 - 11:25

    40.000 igrača na jednom serveru,majko mila. Igra izgleda jako dobro,ako bude raznovrsnosti mogla bi biti jako dobra igra,samo ovaj dio da bude i singleplayer čini mi se da se neće igrat previše.

  • fpapac

    07.12.2018 - 11:46

    dok sam citao mi je izgledalo super ali me trailer bas i nije odusevio

    • Tony Ghost 1811

      @fpapac, 07.12.2018 - 15:42

      Dobro kazes. Trailer me potpuno ohladio od igre. Takodjer, previse stvari ima koje su uzete iz arka.

  • vragec25cro

    07.12.2018 - 12:28

    Tu bogme nema čega nema :)Vidjet čemo kad izađe,ali se sigurno nabavlja.

  • JohnSence

    07.12.2018 - 13:59

    Ovo izgleda mlitavo i neispolirano kao ark,a znajuci taj studio vjerojatno ni nikad nece biti. Dobra ideja,al pass od mene.

  • lliquid_

    07.12.2018 - 16:50

    2much influence from Ark…we all know how that story ended

  • PsyBorG6of9

    11.12.2018 - 00:30

    od tvoraca arka, dayZ-a, H1Z1 i PUBG-a i jednom je previse, svi su oni imali super ideju i sve je to izgledalo super bajno i krasno i onda si kupio igru u tamo nekom early accessu i nakon godinu dana i vise i dalje nije nije bilo ni bajno a ni krasno… dobro ark je bio specifican sam po sebi, igra je bila daleko od ispoliranosti i opa, njima je usfalilo para i aimo mi jedan dlc izbacit, neka kmetovi kmetasti pljunu jos para. prije cu lokalnom alkicu ispred konzuma dat 20 eura nego skinut igru od tih dev. timova da mi ju i besplatno daju, zali boze utrosenog zivotnog vremena i zivaca.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?