HCL.HR

Player Manager 2000 – menadžer s konzole

Zoran Žalac 07.04.2020.   •   0 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno dvadeset godina, igrao se Player Manager 2000 na prvoj PlayStation konzoli.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Menadžerski je posao na PC platformi uglavnom bio jasan tijekom devedesetih godina jer je tadašnji Championship Manager bio bog i batina svog žanra. Na konzolama je pak bilo drugačije. Ondje smo imali LMA Manager, Premier Manager te Player Manager. Ovaj zadnji u verziji za sezonu 1999./2000. izašao je na današnji dan prije točno dvadeset godina. Serijal koji je bio dostupan na PlayStationu još od 1996. godine zapravo je proizašao kao spin-off nogometne igre Kick-off.

Player Manager 2000 omogućio nam je da upravljamo klubom iz engleske, talijanske ili njemačke lige. U bazi je imao više od 30 tisuća tada aktualnih i licenciranih nogometaša, a razvijan je uz savjete stvarnih nogometnih trenera i menadžera kao što su Bobby Robson, Harry Redknapp, Graham Taylor i drugi.

Igra je bila napravljena uz savjete stvarnih nogometnih trenera  kao što su Bobby Robson, Harry Redknapp, Graham Taylor i drugi.

Ovaj je menadžer omogućavao simuliranje svih najvažnijih poslova prilikom upravljanja kluba, uključujući dogovaranje transfera, kreiranje taktike za mečeve i tome slično. Utakmice su se mogle prikazivati na tri načina – u komentatorskom načinu, kroz 3D prijenos te kroz statistiku. Prijenos u 3D-u bio je vrlo primitivan, ali treba reći da ga je Player Manager imao dobrih sedam godina prije današnjeg Football Managera.

U konačnici je Player Manager serijal završio u rukama francuske tvrtke Ubi Soft, a zadnju igru dobio je 2003. godine, i to s potpisom legendarnog Alexa Fergusona. Danas Player Manager 2000 za PC možete zaigrati i besplatno jer je postao abandonware.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?