HCL.HR

PlayStation 1 igre na PS4 i PS5 izazvale sprdnju, Xbox ih emulira bolje od PlayStationa

Zoran Žalac 24.05.2022.   •   15 komentara


Dobar dio igara koje su lansirane kao PlayStation klasici na PlayStation 4 i 5 konzolama su PAL inačice koje se izvode u 50Hz, odnosno u 25 sličica po sekundi.

Dolazak PlayStation 1 igara na PlayStation 4 i 5 konzole definitivno nije oduševio prve pretplatnike proširenog PlayStation Plusa u Aziji. Sama postava PS1 igara u startu je dosta siromašna i za sada sadrži samo 12 naslova. Evo koje su igre dostupne:

  • Ape Escape, Toy Story 2, Everybody’s Golf, I.Q. Intelligent Qube, Jumping Flash!, Mr. Driller, Oddworld: Abe’s Oddysee, Syphon Filter, Tekken 2, Wild Arms, Worms Armageddon, Worms World Party

Dok kod nas PlayStation Plus bude lansiran (23. 6.), ta će lista vjerojatno biti proširena, tako nije sve crno. Međutim, uslijedilo je drugo razočaranje – otkriveno je kako je polovica igara bazirana na PAL verzijama za europsko tržište, što znači da su inferiornije u izvedbi – umjesto u 30 sličica po sekundi, vrte se u 25 fps-a. Imaju malo višu rezoluciju od NTSC verzija, ali ih se generalno smatra lošijim verzijama.

Lošije verzije dobili su Ape Escape, Everybody’s Golf, Wild Arms, Jimping Flash i Wormsi. Bolje su prošli Syphon Filter, Tekken 2, Mr. Driller i Oddworld koji su bazirani na NTSC verzijama te se izvode u 60 Hz i 30 fps-a.

Kako je demonstrirao jedan korisnik na Twitteru, PAL verzije PS1 verzija na PlayStationu 5 izvode se gore nego NTSC verzije na originalnom PlayStationu, što je 20 godina kasnije prilično nevjerojatno. Neki korisnici čak ističu da PlayStation 1 igre imaju bolji tretman emulacije kroz developer mode na Xbox konzolama.

Komentari (15)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?