HCL.HR

PlayStation 4 isporučen u 22,3 milijuna primjeraka

Zoran Žalac 01.05.2015.   •   0 komentara


Prodaja PlayStationa 4 ne posustaje. U godinu i pol koliko je na tržištu, PlayStation 4 isporučen je u preko 22 milijuna primjeraka.

Sony je u sklopu svog financijskog izvješća za prošlu fiskalnu godinu objavio kako je PlayStation 4 konzola do 31. ožujka ove godine isporučena u impresivnih 22,3 milijuna primjeraka. Kako je ipak riječ o broju isporuka, ne možemo govoriti o broju prodanih konzola. No te su dvije stvari u pravilu jako povezane – čim se konzola dobro isporučuje, znači da postoji potražnja za njom.

Trenutno tu pričamo o najvećoj potražnji za jednom konzolom u aktualnoj ponudi na tržištu. PlayStation 3 već je pao u drugi plan, a konkurentni Xbox One bilježi značajniji zaostatak. Teško je odrediti koliki jer preciznih brojki nemamo – znamo tek da je do kraja prošle godine isporučeno oko deset milijuna primjeraka.

Posebno je ovo dostignuće jer, ruku na srce, možemo reći kako prve prave next-gen igre tek dolaze. Do sada smo uz iznimku nekolicine ekskluziva igrali većinom cross-platform naslove koji ipak ne ispunjavaju sve ono što novi hardver nudi.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?