HCL.HR

PlayStation 4 na proljeće će dobiti napredni kontroler Astro C40 TR

Zoran Žalac 16.11.2018.   •   12 komentara   •   Tehnologija


Profesionalni igrači od iduće će godine moći kupiti kontroler za PlayStation 4 namijenjen za esports natjecanja i luksuzno igranje.

DualShock 4 je sasvim dobar kontroler za standardnu upotrebu. Međutim, ako od gamepada tražite nešto više, bilo u smislu funkcionalnosti ili pak u kvaliteti izrade, tada bi za vas mogao biti Astro C40 TR – službeno licencirani PlayStation 4 kontroler koji je u izradi već dvije godine, a u prodaju stiže tijekom proljeća 2019.

Astro C40 TR opisuje se kao kontroler dizajniran za profesionalne igrače i igranje u okruženju visokog stresa. U prijevodu, to je kontroler koji se neće odmah razbiti čim ga bacite u bijesu.

Kontroler će imati izmjenjive D-Pad i analogne module, a sa stražnje strane imat će dva dodatna trigera na koje se mogu postaviti bilo koje akcije, odnosno tipke. Kao i slični kontroleri ove klase, Astro C40 TR također će imati i ograničenja za triggere s kojima će se moći odrediti na kojoj razini trigger registrira aktivaciju.

Baterija će u kontroleru trajati do 12 sati, a isti će se moći koristiti i u žičnom i u bežičnom modu. Uz njega će još dolaziti i putna torbica, a kontroler će se osim na PlayStationu 4 moći koristiti i na PC-u.

Astro C40 TR koštat će oko 200 eura.

Komentari (12)

  • GAMEmaher

    16.11.2018 - 17:19

    Lijepo al skupo. Za tu lovu radije kupim još jedan ps4 gdje dobijem standardni kontroler a konzola rezerva. Npr. u americi black friday ps4 + spiderman za 199 dolara (180 eura cca).

    • movie

      @GAMEmaher, 17.11.2018 - 08:18

      Plus porez koji se razlikuje od države do države i stoga nije iskazan u cijeni

  • psycho01

    16.11.2018 - 17:49

    Neizgleda ovo uopće loše, da malo je skupo ali mi se sviđaju ove mogučnosti kombiniranja na njemu i premještanja gljiva.

  • BeLLicus

    16.11.2018 - 18:02

    Znači doslovno možeš prebaciti gljivu da bude kao na xboxu ili kao na standardnome dualshocku pa kako kome više paše.

  • psnlegend

    16.11.2018 - 18:11

    Ne znam, fakat preskupo (kod nas će sigurno koštati 5-10% skuplje). Razer Raiju je oko 150€, po meni jedan od najboljih pro kontrolera (jedina mana je veći promjer “gljiva” od ostalih kontrolera, tako da ne možeš na njih stavit KF), Scuf Impact oooodličan, 139€ pa do tko-zna-koliko-ako-kliknem-na-sve-opcije, Sharq se može nabaviti za 70€ (ali su nekvalitetni i support nikakav)…
    Vidjeli su da ova industrija ima enormne prihode pa će izmišljat sve naprednije kontrolere sa buttonima od meteorita i čega već, naravno uz proporcionalni rast cijena…

    • moordrak

      @psnlegend, 16.11.2018 - 20:55

      Nije ni Scuff ništa bolji. Kopaj malo što pro igrači kažu. Troše ih k’o čarape,a ja bome nemam sponzore koji će to plaćati…

    • psnlegend

      @moordrak, 17.11.2018 - 10:17

      Imam sva 3, pa pisem iz iskustva. Scuf Impact je dosta veći kontroler i super leži, dosta je kvalitetan (koristim ga preko godinu dana). Vjerojatno ih troše k’o čarape prilikom bacanja i čega sve ne. Ponavljam, to je samo moje mišljenje.

    • moordrak

      @psnlegend, 17.11.2018 - 11:51

      Ima sada toga dosta na tržištu od drugih proizvođača tako da nije problem nabaviti nešto po svojim željama. Scuff Impact mi se zapravo sviđa jer izgleda kao kontroler za xbox, a vjerojatno tako i leži u ruci. Ja sam si prije cca godinu dana uzeo Nacon Revolution, žični na nekoj akciji za 550kn. Zadovoljan sam. Izašla je i bežična verzija u međuvremenu. Jedino što me živcira na regularnom kontroleru je R3 L3 jer iz nekog razloga, meni ta dugmeta nakon kratkog vremena krenu loše reagirati. Naletio sam na jednog nizozemca xqgaming. Imaju svašta od rezervnih dijelova, lijepo razvrstano po edicijama kontrolera. Cijene su im odlične, čak imaju i mod čipove (vjerojatno ću si uzeti ovaj za v4&5). Dva kontrolera sam fino reparirao, promijenio opruge, prednji shell, uzeo stražnji shell sa gripom i sad sam na miru. Kupio sam neke stvari od kineza ali teško je pogoditi što to oni uopće imaju na lageru. U opisu napišu jedno, a u naslovu itema drugo pa treba jako paziti. Kinezi imaju hrpu toga za stare edicije kontrolera.

  • Jason Voorhees

    16.11.2018 - 18:26

    Lijepo,ali…Za te pare mogu uzet RDR2,God of War i Uncharted 1-4

  • moordrak

    16.11.2018 - 19:26

    Razočarenje. Već sam se ponadao originalnom Sony proizvodu kad ono šipak. Nikako mi nije jasno zašto ovo nije došlo direktno od Sonya, a ne od neke treće firme. Već se godinama prave gluhi i mutavi na prigovore korisnika mijenjajući samo boje odnosno prozirnost plastike. Kvaliteta njihovih originalnih kontrolera je i dalje šrot na kvadrat premda su imali 4-5 revizija. Astro je na prvu, simpatična igračka ali kupio bih je samo ako bi je prije toga isprobao i osjetio kako stoji u ruci. Ovakve stvari se ne kupuju na neviđeno.

  • Pararera

    17.11.2018 - 01:26

    Bolje da su tako napraviti standardni kontroler

  • SanKa

    19.11.2018 - 09:21

    ne kuzim kaj svi kukaju da je skupo. ako ima trzista ,ekipa ce kupovat. kaj bi vi, da kosta 50 € ?:)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?