HCL.HR

PlayStation 4 sada je potpuno otvoren za opciju cross-playa

Zoran Žalac 03.10.2019.   •   7 komentara


Developeri više ne mogu svaliti krivicu na Sony kao tvrtku koja ne želi otvoriti mogućnost zajedničkog igranja mrežnog multiplayera neovisno o platformama.

Iz Sonyja su potiho u intervjuu za Wired objavili da je podrška za cross-play opciju na PlayStationu 4 izašla iz faze beta testiranja. To znači da sve postojeće i buduće igre od sada mogu, barem u teoriji, omogućiti da igrači na PlayStationu 4 igraju mrežni multiplayer protiv igrača s drugih konzola ili pak zajedno s njima.

Do sada je svega nekoliko igara na PlayStationu 4 omogućilo tu opciju, a među njima su Fortnite, PUBG, Rocket League, Dauntless, Paladins i Spacelords. Nadolazeći Call of Duty: Modern Warfare bit će prva igra u kategoriji premium naslova koji su lansirani s opcijom cross-playa na PlayStation konzoli.

Iz Sonyja poručuju kako je sve sada na tvorcima igara i jedino oni odlučuju hoće li igra podržavati cross-play ili neće. Bit će zanimljivo vidjeti je li doista tako i hoće li sve više igara napokon otvoriti svoje multiplayer komponente te si na taj način povećati baze igrača.

Za Sony je ovo bio nužan potez nakon mnogobrojnih kritika i podbadanja od strane Microsofta i Nintenda. Kako kaže predsjednik PlayStationa, Jim Ryan, omogućavanje cross-playa bilo je nužno kako korisnici ne bi stvorili averziju prema platformi, odnosno da se opet ne bi ponovio scenarij u kojemu dominantna konzola gubi prednost u sljedećoj generaciji. Sony se već jednom opekao na prijašnjem iskustvu PlayStationa 3 pa šef želi biti siguran da se takav scenarij neće ponoviti s PlayStationom 5.

Komentari (7)

  • movie

    03.10.2019 - 16:06

    Ako bude u igrama opcija OFF CP, sve štima.

    • deanHR

      @movie, 03.10.2019 - 16:22

      Da.

    • funky0308

      @movie, 03.10.2019 - 17:22

      Hahaha…a tko ce nama ugoditi? Hahaha…nikada ne valja ali i ja cu tako ali kada nabavim peticu. Prodao sam PS4, stvarno je sluzio samo kao lijepo dizajniran skupljac prasine 🙂 . Uglavnom, dobro je da opcija i mogucnosti postoje. Tko hoce neka koristi, tko nece ne mora. Izdavaci i developeri bi bili najvece budale da to ne omoguce sada kada zaista i mogu jer ce vecina radije preskociti igru koju bi igrali s prijateljima koji imaju konkurentsku konzolu, nego isli kupiti konzolu samo radi jedne ili dvije igre. Svi su ovdje na dobitku

  • Roa

    03.10.2019 - 17:41

    Play Station 4 isto ima manju cijenu od prije. Bio sam prosli tjedan u velikom ducanu zove se MediaMarkt i tu se moze kupiti sve elektricno i ima dosta gaming produkta. PlayStation 4 je bio oko 370€ + FIFA 20. Nije lose, ali se ne isplati. Ja sam PC gamer ali ako si budem uzimao PlayStation vjerovatno ce to biti sljedece godine posto mislim da ce tad izbaciti PlayStation 5.

  • Dajsikeks

    03.10.2019 - 19:42

    Jedva cekam rage i pljuvanje jedan na drugog u voicu ili u chatu

    • bibe9999

      @Dajsikeks, 03.10.2019 - 20:50

      Veći vidim komentare u chatu tipa “stfu console peasant”

  • svraka12_LIX

    05.10.2019 - 00:00

    Ee napokon Sony.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?