HCL.HR

PlayStation 4 u milijun UK domova

Žarko Ćurić 09.09.2014.   •   1 komentara


Nakon vijesti o 10 milijuna prodanih konzola diljem svijeta, stižu nam i konkretne brojke iz Ujedinjenog Kraljevstva – preko milijun PS4 konzola prodano je samo na UK tržištu.

Odavno je poznato da Sony trenutno vodi u utrci novih kućnih konzola po broju prodanih primjeraka. Nakon mučenja i borbe za vrijeme treće generacije, Sonyjev PlayStation 4 se prodaje bolje nego ijedna njihova konzola do sada. U prilog tome idu i brojke o 10 milijuna prodanih konzola diljem svijeta do 10. kolovoza, a novi podatak kojim se Sony pohvalio ovih dana je i milijun prodanih konzola samo na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva.

PlayStationu 4 su bila potrebna 42 tjedna da dosegne ovaj rezultat, čineći je drugom najbržom kućnom konzolom da dosegne milijun na britanskom tržištu. Prvo mjesto i dalje drži Nintendov Wii kojemu je to pošlo za rukom nakon 38 tjedana. Usporedbe radi, PlayStationu 2 je trebalo 50 tjedana da dosegne isto, PlayStation 3 je to uspio za 46 tjedana, a Xbox 360 za 50 tjedana. Ovo je jasan pokazatelj odlične prodaje na ovom tržištu, pogotovo ako uzmemo u obzir da PS4 nije toliko popularan kod casual igrača, kao što je bio slučaj kod Nintendove konzole.

Sonyjev direktor u Ujedinjenom Kraljevstvu Fergal Gara izjavio je da su imali velikih problema sa zadovoljavanjem potražnje za konzolom prošle prazničke sezone, kao i to da je veliki broj sadašnjih vlasnika PlayStationa 4 imigrirao s Xbox konzola.

Iako konkretne brojke nisu poznate, prema natpisima nekih prodavača u UK-u se da zaključiti da je omjer prodanih PlayStationa 4 u odnosu na Xbox One 1,5:1, prema čemu se jednostavnim matematičkim računom može izračunati da je Xbox One trenutno na vragolastih 666.666 prodanih konzola.

Komentari (1)

  • Daky101

    09.09.2014 - 18:30

    Hehe,i ja planiram emigrirati za godinu,dvije.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!