HCL.HR

PlayStation kupio novi studio, za izradu mobilnih igra

Zoran Žalac 29.08.2022.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Sony od sada u svom vlasništvu ima i studio koji će se interno baviti prilagodbom PlayStation hitova za mobilne platforme.

Savage Game Studios postao je novi član PlayStationove produkcijske mašinerije. Ako vam se obrva podigla na tu informaciju i pitate se koji je to studio – nije do vas. Ekipa je osnovana 2020. godine, posluje u Berlinu i Helsinkiju, a zapravo još nisu lansirali nijednu igru. Uz to su specijalizirani za izradu mobilnih igara.

Savage Game Studios postao je tako prvi PlayStationov interni studio za razvoj mobilnih igara. Najavljeno je kako rade na visokobudžetnoj akcijskoj igri za mobitele, live service formata.

Iz Sonyja navode da će njihova novoosnovana PlayStation Studios Mobile divizija ubuduće raditi na mobilnim igrama prema postojećim PlayStation franšizama, ali i potpuno novima.

U Sonyju su očito svjesni da im najveći poklonici PlayStationa neće biti oduševljeni viješću kako kreću u razvoj skupih mobilnih igara, pogotovo nakon poskupljenja PlayStation 5 konzola. Stoga su na službenom blogu najveći paragraf upravo posvetili kao podsjetnik da su već lansirali velike igre za konzolu (Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 i MLB The Show 22), te za konzolu stiže veliki God of War Ragnarok, da je PlayStation VR 2 iza ugla, te da su posvećeni i PC platformi sa Marvel’s Spider-Man i Uncharted: Legacy of Thieves igrama.

U prijevodu – nemojte biti ljuti što su podigli cijenu PlayStationa 5 pa najavili kako razvijaju igre za mobitele.

Komentari (7)

  • marko1106

    29.08.2022 - 12:03

    Svi se okrecu mobitelima. Više zarade tamo duplo a manje posla. Svi pricaju primjera kako je Konami uništen i da nemaju ideja. Konami dere paru na mobitelima vecu nego ikad, cak mislim da im je prošla godina bila najprofitabilnija u povijesti tvrtke. Sumnjam da je to sve zbog efootballa ili kako se zove. Mobilne igre puno više zarađuju a to ce itekako utjecati na nas “prave gamere” 😅

    • mg

      @marko1106, 29.08.2022 - 12:31

      “Odoh sve više-manje u mobilne igrice. Onaj pajdo je u pravu šta preporučuje staru RX580,”je nećemo imati pravih novih igri za igranje”:)

  • Tomon_45

    29.08.2022 - 14:13

    Sad će sigurno dati god of war 4 za mobitele 😄😄

    • mg

      @Tomon_45, 29.08.2022 - 14:40

      Mobilni igrači odbijaju sve što nije FTP gacha igra.

  • Maki6

    29.08.2022 - 14:52

    Moj sin od devet godina u 90 posto slučajeva odabire moj mobitel umjesto PS5. Izgleda da dolaze neka druga vremena.

    • lepiakadodo

      @Maki6, 29.08.2022 - 19:07

      Moji klinci (8 i 5god) igraju mobilne igre na tabletu, ali bome i ps4 i ps5 igre. Na ps4/5 igraju fall guys, streets of rage4, overcoocked, astrobot playroom, cak i sifu… Na tabletu klasika pticurine, pvz, fork n sausage…

  • Smike

    29.08.2022 - 16:08

    Joj ove nove generacije nisu normalne,ali i razumijem ih. Gledam ovu djecu iz komsiluka svi igraju zajedno onaj pubg,jer bukvalno svi imaju mobitele, a samo ih mali broj ima play ili dobar komp. Druga stvar je mobilnost tj pokretljivost,izadju ispred zgrade i sjednu na klupu i deru pubga ili sta vec. Sony je podigao cj3nu konzola zbog nas starih gejmera koji imamo keša da ih kupimo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?