HCL.HR

Počele prijave za Steamovu Linux betu

Renato Pedišić 29.10.2012.   •   2 komentara


Nijedan novčanik na ovome svijetu više neće biti siguran od Steamovih povoljnih akcija budući da taj digitalni distributer sada čini prve korake ka osvajanju Linuxova tržišta.

Koristite Linux, volite igre, a ne volite da vam na kreditnoj kartici stoji hrpa love? Steam je ponudio rješenje za sve vaše probleme – ubrzo napokon stiže i na taj OS. Najavljeno beta testiranje trebalo bi uskoro započeti, a za njega se sa svojim Steam accountom možete prijaviti ovdje. Ono što ipak valja zapamtiti jest da se za ovu betu primarno traže iskusni Linux korisnici, budući da će ova verzija Steama na početku biti “ogoljena do kosti”, a tek će kasnije verzije bete postati pristupačnije i novijim korisnicima.

Nikome se, naravno, ne obećava da će baš on upasti u beta testiranje, ali uvijek vrijedi pokušati – pogotovo ako to vjerojatno znači poneku besplatnu igru kao nagradu za trud. Jedina igra koju nam je Valve potvrdio bila je Left 4 Dead, ali od tima kojeg nismo očekivali, našeg Croteama, saznajemo da će se uz Left 4 Dead, Portal i Team Fortress 2 u beta testiranju naći i njihov Serious Sam 3: BFE kao za sada jedina potvrđena nevalveovska igra.

Više nam je informacija obećano do kraja tjedna, kada će Valve sve detalje predstaviti na Ubuntu Developer Summitu koji započinje danas.

Komentari (2)

  • grgoljblaster

    29.10.2012 - 19:43

    Prijavio sam se istog momenta kada su objavili vest. U poslednje vreme ionako cackam Ubuntu i bilo bi sjajno da se pojavi Linux klijent, pre svega da vidimo da li i koliko Linux igre bolje rade od Windows verzija.

  • Mojsije

    30.10.2012 - 21:49

    o da…ovo cekam valjda jedno 4 godine 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?