HCL.HR

Pogledajte kako izgleda novi nogometni menadžer – GOAL! The Club Manager

Zoran Žalac 08.06.2022.   •   5 komentara


Dobili smo prvi prikaz menadžerske igre koja želi ponuditi opušteniju i fleksibilniju alternativu serijalu Football Manager. Provjerite kako izgleda GOAL! The Club Manager.

Nekad davno, imali smo brojne menadžerske serijale – Championship Manager, LMA Manager, Premier Manager, FIFA Manager… Danas na PC platformi postoji samo jedan nogometni menadžer vrijedan spomena – Football Manager. Međutim, u zadnje vrijeme sve češće viđamo pokušaje da se u menadžerskom žanru dostavi nešto drugačije. Prošle je godine najavljen Football Coach: the Game, a evo sada još jedne alternative zvane GOAL! The Club Manager.

Ili kako ga u Njemačkoj zovu: Anstoss 2022 – Der Fussballmanager. Zapravo se ne radi o potpuno novoj igri nego o rebootu Club Managera kojega nije bilo od 2016. godine (2017. je zaživio kao DLC).

Uglavnom, menadžerska je to igra koja stiže ove godine, a donosi klasiku: vođenje momčadi, slaganje taktike, pregovaranje oko transfera, sređivanje stadiona, itd. Developeri poručuju da će Club Manager biti vrlo fleksibilan, tako da će igrač moći prilagoditi razinu dubine i detalja kojima se može baviti. Primjerice, moći će razvući jednu sezonu na više dana, ili čitavu sezonu završiti u jednom popodnevu.

Igra će također imati i neke humoristične elemente kako bi razbila ozbiljnost modernog nogometa. Likovi će tako biti prikazani kroz karikature, a i razgovori s njima bit će napisani tako da ne djeluju robotski, što je svojevrsna novost za Club Managera, koji je do sada slovio kao kvazi-realističan serijal.

Na kraju videa možemo primijetiti još jednu stvar, a to je 3D prikaz utakmice. Izgleda to prilično primitivno, ali bez obzira na to – i dalje razinu naprednije od onoga što nudi konkurencija.

Komentari (5)

  • SanKa

    08.06.2022 - 09:50

    ma daj bezi s ovim pored FM-a

    • Fenner

      @SanKa, 08.06.2022 - 12:34

      Da, meni je previše kompliciran. Recimo LMA manager mi je bio dobar. Bilo je dosta toga a ne previše komplicirano, no svejedno FM je vrhunska igra nema šta.

    • SanKa

      @Fenner, 08.06.2022 - 13:54

      ako si pratio izdanja, zaista nije..u svakom uvedu neke noviteti, no nije previse da ne mozes pratit

    • Agent

      @SanKa, 08.06.2022 - 14:08

      Ako igraš svakog po redu ili svako drugog barem onda nije. Ali kad prvi put uopće ili nakon jako dugo vremena probaš uzet zadnjeg onda je komplicirano

  • Fenner

    08.06.2022 - 12:31

    Zoki nije Antoss, nego Anstoss… Evo da i ja malo cjepidlačim 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?