HCL.HR

Pojavio se novi način igranja Tetrisa – uključuje i nogu

Zoran Žalac 29.04.2021.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


U zajednici kompetitivnih igrača Tetrisa nedavno je zaživio novi stil igranja – rolling – koji po svemu sudeći postiže dobre rezultate.

Krajem 2020. godine igrač (NES) Tetrisa pod nadimkom Cheez_Fish počeo je eksperimentirati s novim stilom igranja te igre. U kompetitivnom svijetu Tetrisa godinama su postojale dvije tehnike: jedna u kojoj se D-pad kontrolera drži prema dolje (ili dolje i ukoso) dok blok ne sjedne na mjesto; te druga u kojoj se D-pad brzo pritišće. Prva je tehnika većinom bila uspješnija, ali bi novi stil Cheez_Fisha bi profesionalnim igračima Tetrisa možda mogao donijeti još bolje rezultate.

Stil je vrlo čudan i po potrebi uključuje pridržavanje kontrolera nogom, odnosno stabiliziranje istoga petom. Ideja je ta da prstima sa stražnje strane “tapšate” kontroler i tako “nabijate” D-pad tipke kontrolera na prste druge ruke. Zvuči komplicirano i traži puno vježbe, ali čini se da u pravilnoj izvedbi donosi brzinu pomicanja blokova kakvu je praktički nemoguće ostvariti prilikom držanja tipki za smjer.

Ako smatrate da baš nije *higijenski* stabilizirati kontroler petom, postoji i alternativa da kontroler prislonite na koljeno. Više o ovoj neobičnoj praksi možete doznati u zanimljivom videu s YouTube kanala aGameScout.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • nemessis

    29.04.2021 - 12:56

    Jos neka probaju napraviti mogucnost igranja sa muskim spolovilom i covjecanstvo nikad sretnije

    • cutiexxx

      @nemessis, 29.04.2021 - 13:43

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • manic_saltshaker

    29.04.2021 - 14:59

    Tetris mi je jedna od najdrazih igara ikada, uzivam igrati bilu koju verziju, ali najcesce Experience, tetris 99 i Ultimate. Ovo je stvarno ludo, why?! 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?