HCL.HR

Polaroidni platformer Outland stiže na Steam ovog mjeseca

Ozren Borovac 24.09.2014.   •   3 komentara


Postanite spona između svjetla i tame u bajkovitom platformeru developera naslova Super Stardust i Resogun.

Outland, akcijski platformer finskog developera Housemarque, stiže 29. rujna na Steam. Igra vas stavlja u ulogu bezimenog junaka koji biva umiješan u rat svjetlosti i tame. Outland pripada podžanru platformera koji se zove Metroidvania – igre koje su inspirirane igrama Super Metroid i Castlevania:Symphony of the Night. To znači da je riječ o 2D platformeru u kojem igrači istražuju velike, često nelinearne lokacije u potrazi za predmetima koji će im omogućiti pristup do tada nedostupnim lokacijama.

Ono po čemu je Outland specifičan je junakova moć mijenjanja polarnosti svijeta: dvije sukobljene sile su predstavljene bojama – svijetlo je plava boja, a tama crvena. Razine u igri su često ispunjeni različitim elementima koji pripadaju jednoj ili drugoj boji, a glavni lik može upijati samo jednu silu, dok mu suprotna radi štetu. Dinamika mijenjanja polarnosti predstavlja samu srž igre, te je prisutna u borbi ali i platformskim segmentima. Nešto kao kombinacija igara Guacamelee, Limbo, Silhouette Mirage za PS1 i originalne trilogije Ninja Gaiden za NES.

Uz to, Outland ima i online kooperativni mod s izazovima posebno napravljenim za dva igrača te Arcade mode u kojem je cilj prijeći nivoe što brže i dobiti što više bodova, dok se rezultati objavljuju na Leaderboard.

Outland je već dostupan za PS3 i Xbox 360, a od 29. rujna će biti dostupan i na Steamu.

Komentari (3)

 • Emperor Ghaleon

  24.09.2014 - 15:33

  Kratka, ali prilično dobra igra (možda i najbolji platformer koji sam igrao zadnjih godina). Nabavite.

 • almoustevil665

  24.09.2014 - 18:46

  Prvi indi platformer koji sam odigrao na PS3 jako dobra igra,mnoge igre su posle kopirale fore iz ove,nisam ni znao da nema za PC.

 • Megakmica

  24.09.2014 - 19:07

  Oooo kad sam još to igrao na X360,več sam i zaboravio na tu igru crveno-plave kombinacije.Odlična za razbibrigu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!