HCL.HR

Posjet novoj poslovnici Instar Informatike u Rijeci

sponzorirani članak 27.02.2017.


Rijeka je nedavno postala bogatija za još jednu trgovinu hardvera, a mi nismo propustili priliku da zakoračimo unutra, provjerimo što se nudi i popričamo s prodavačem o gamingu.

instar-poslovnica-uvodni-1

Jedna stvar koju mi ovdje s HCL-a posebno cijenimo u svakoj trgovini gdje se prodaje gaming hardver je prodavač koji se istinski kuži u gaming, a jednog upravo takvog susreli smo u našem nedavnom posjetu nove Instarove poslovnice u Rijeci.

Na adresi Antuna Barca 7 (preko puta Donatela, blizu pizzerije Van Gogh) Instar Informatika nedavno je otvorila svoju novu poslovnicu, a osim prodavača-gamera unutra smo pronašli sve od moćnih gaming laptopa (Asus G serija s GTX1060 grafikom), do velikog izbora gaming periferije (Genesis, Asus, Roccat, Logitech i drugi), grafičkih kartica, do monitora i posebno složenih gaming konfiguracija.

instar-poslovnica-uvodni-2

Uz Instarov prepoznatljiv vizualni identitet koji je uz poruke kao “Danger” (aludirajući na opasno dobru ponudu, kažu) i žuto-crnu kombinaciju oduvijek privlačio pažnju upravo gamera, čim zakoračite u trgovinu dobijete osjećaj da se radi o mjestu gdje bi se ekipa što voli gaming osjećala kao kod kuće. Znate ono kad uđete u neku specijaliziranu Apple trgovinu i dobijete osjećaj da ste kod zubara ili u frizerskom salonu? E pa suprotno od toga.

instar-poslovnica-rijeka-2

U centru pažnje na sredini trgovine stoji manji pult s dva opaka laptopa iz Asusove G serije za one malo dubljeg džepa i proždrljivijih gamerskih apetita, no odmah pokraj ulaznih vrata nalazi se razumno široka ponuda nešto jeftiniji laptopa za svakodnevni rad, poput jednog preslatkog Acerovog ultrabooka koji smo na moment htjeli staviti pod jaknu, ali onda nismo jer smo se pomalo sprijateljili s gore spomenutim prodavačem-gamerom.

S njime smo inače ostali pričati o svemu od Battlefielda 1 do modernih open-world igara single-player tipa još sigurno 15 minuta nakon obilaska trgovine.

instar-poslovnica-rijeka-3

Uz monitore iz Asusa, AOC-a i Della, za oko nam je zapela i GTX 1080 grafička kartica, a nešto duže vrijeme zadržali smo se oko periferije – točnije, na odjelu s gaming miševima. Tamo je ponuda zaista široka – gamerski dizajniran miš možete ugrabiti već za malo manje od 100kn, no dugogodišnjim gamerima oko će zapeti za one malo skuplje modele iz Roccata, Razera, Genesisa ili Logitecha.

Prije posjeta ovoj trgovini ekipa iz Genesisa nam je rekla da si možemo izabrati bilo koji od njihovih miševa za jedan brzi test pa smo odlučili izabrati njihov najeftiniji i jedan bitno skuplji koji po specifikacijama slovi za best-buy. U videu koji ćemo objaviti kasnije danas vidjet ćete što smo zaključili o ta dva miša nakon brzog testa.

Sve u svemu, drago nam je da se u Rijeci otvorila još jedna trgovina hardverom – u Instarovoj poslovnici imate što za vidjeti pa svakako navratite provjeriti ponudu i opremiti se novom opremom.

 

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?