HCL.HR

Postoji interes za Unreal remasterom, čeka se odobrenje

Zoran Žalac 06.06.2022.   •   9 komentara


Voditelj studija Nightdive poručio je fanovima Unreala da iskažu želju za remasterom jer su oni voljni poboljšati kultnu pucačinu.

Ekipa Nightdive Studios specijalizirala se za moderniziranje starih igara. Do sada su izbacili remastere System Shock i Turok igara, a lani su u život vratili i prvi Quake. Na listi želja imaju još nekoliko klasika, a među njima je kultna pucačina Unreal iz 1998. godine. Ideja o remasteru Unreala zaživjela je još prošle godine, a podupire ju i Cliff Bleszinski, jedan od originalnih tvoraca.

Bleszinski više nije u Epic Gamesu, ali se s idejom o remasteru Unreala javio trenutnom šefu Epica, Timu Sweeneyju, Nije poznato je li Sweeney reagirao na prijedlog, ali čini se da ništa trenutno nije u izradi. Šef Nightdive Studiosa poručio je fanovima Unreala da se izjasne šefu Epica ako žele vidjeti remaster te igre.

Unreal je inače igra koja je bila prva demonstracija prve verzije Unreal Enginea, danas jednog od najkorištenijih alata u razvoju videoigara. Interesantno je da je igra bila i ostala PC ekskluziva, te ju se nikad nije moglo zaigrati na konzolama. Na PC-ju su fanovi uzeli projekt u svoje ruke te je tijekom godina bilo nekoliko neslužbenih remastera, uključujući Unreal Redux.

Komentari (9)

  • Rastmahatta

    06.06.2022 - 09:59

    Ajme ovo bi bilo doslovno epski, meni osobno najdraži Unreal zajedno sa Unreal Tournamentom, zlatno doba FPS-ova

  • vragec25cro

    06.06.2022 - 11:03

    Igra je epska,ali dokle vise sa tima remasterima i remakeovima.Kaj je gejming industri skroz izgubila maštu?Na sta nam gejming to spao na remake,remasteri i nastavke?

    • HyPo

      @vragec25cro, 06.06.2022 - 11:30

      Po meni bolje je da rade remake i remastere jer isto ajde ove popularne igre to mogu shvatiti zašto rade remaster ili remake takvih igara ali neka igra na primjer A.D Cop bio bilo super aka dobije remaster ili remake.

    • vragec25cro

      @HyPo, 06.06.2022 - 12:04

      Meni je bio dobar Drstroy all Humans remastee,ali opet hocu da igram nesto novo drugacije zanimljivo a ne neke igre koje obozavo prije sad samo boljega izgleda.Naprimjer gta San andres ocekivao remaster kad ono totalni promasaj.Igram naprimjer i Age of empire2 remaster izdanja ali oni su mi dobri i u orginalnom izdanju.Mislim najvise kad gledas vijesti o gejmingu u zadnje vrijeme sve se nesto spominju remasteri i remake a mali neki novi ip,zato mi i smetaju remasteri.

    • Iron666

      @vragec25cro, 06.06.2022 - 12:22

      S tim kakve igre rade, bolje da ih ne rade 🤣 Ali da, tužna istina. Nemam ništa protiv remastera, ali tužno…

  • HyPo

    06.06.2022 - 11:33

    Po meni Nightdive Studios su super. Vratiili su u život Strife,DOOM 64 i Powerslave Exhumed. Mislim da neče pogrešiti ako se odluče poboljšati Unreal.

  • DjokaBA

    06.06.2022 - 12:35

    Ne mora sve da se remasterizuje aman ljudi. Po mom misljenju, sama mehanika je prilicno zastarela..

  • Markus Krez

    06.06.2022 - 19:29

    Ako se ne varam prvi Unreal jest imao prvi “Lance Flare” u povijesti video igara ; možda čak i sunce s oblacima 🙂

  • ajdin_sa

    07.06.2022 - 11:38

    Unreal i unreal tournament , good old days

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?