HCL.HR

Potpredsjednik PlayStation Networka dobio otkaz zbog pedofilske afere

Zoran Žalac 06.12.2021.   •   Industrija videoigara


Čovjek koji je zadnjih osam godina bio u Sonyju na poziciji potpredsjednika PlayStation Networka promptno je smijenjen nakon optužbi za pedofiliju.

Proteklog vikenda iz Sonyjevog PlayStation ogranka hitno je otpušten George Cacioppo, tip koji je zadnjih osam godina bio potpredsjednik PlayStation Networka zadužen za nadgledanje PlayStation Storea. 64-godišnji Cacioppo je dobio otkaz nakon što je navodno pokušavao dogovoriti spoj s 15-godišnjim dječakom.

Do cijele je afere došlo tako što su se predstavnici aktivističke grupe People v. Preds lažno predstavili na aplikaciji Grindr kako bi ulovili seksualne predatore. Potpredsjednik PSN-a također se predstavio pod lažnim imenom, ali im je dao svoju adresu na kojoj je planirao dočekati svoju metu, misleći da se radi o 15-godišnjem dječaku.

Cacioppo je na toj adresi na kraju i pronađen te snimljen kamerom, prije nego se zatvorio u kuću shvativši da je izigran.

Iz Sonyja su se kratko oglasili za Cnet izjavom kako su svjesni situacije i da su ju riješili otkazom. U ovom trenutku nije poznato tko će sada preuzeti poziciju potpredsjednika PSN-a.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • Zoran Žalac

    06.12.2021 - 10:42

    Nažalost još jednom je potvrđeno da je teško dostići očekivanu civiliziranu raspravu u kojoj jedna ovakva tema neće prouzročiti međusobna vrijeđanja ili kojekakve teorije zavjere. Ovakve se stvari događaju i o njima treba pisati, ali ne trebaju nam svađe koje gamersku zajednicu dijele tamo gdje bismo svi univerzalno trebali osuditi ovakav čin umjesto da se s time ismijavamo ili krivnju prebacujemo na nekog drugog.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?