HCL.HR

Predstavljen Riot Forge, izdavački ogranak za igre smještene u League of Legends svijetu


Svijet League of Legendsa u budućnosti bit će proširen razvojem od strane partnerskih studija, a čije će igre izdavati novoosnovani Riot Forge.

Kroz deset godina, koliko je League of Legends dostupan igračima, Riot Games stvorio je bogat virtualni svijet u kojemu se odvijaju borbe summonera. To je naravno popraćeno i šarolikim pričama samih championa stoga i nije čudno kako Riot želi taj svijet prikazati i izvan League of Legends okruženja.

Upravo u tu svrhu osnovan je Riot Forge, izdavački ogranak koji će se baviti s oživljavanjem tog svijeta u suradnji s partnerskim studijima. To znači kako te igre neće razvijati Riot Games, nego vanjski studiji koji bi trebali pružiti nova LoL iskustva, a Forge će im pružati punu podršku u ostvarivanju njihove vizije.

Budući da je ovo tek najava novog ogranka, o samim igrama i studijima još nema nikakvih detalja. Do njih nećemo čekati dugo jer prve informacije dobit ćemo na ovogodišnjoj The Game Awards dodjeli nagrada idućeg petka. Ono što je još zanimljivo, Riot Forge želi da njihove igre budu dostupne što većem broju igrača, odnosno pokrit će se PC, konzole i mobilne platforme.

Ipak, to ne znači kako će svaki naslov biti dostupan za sve platforme, nego ovisno o iskustvu koje će biti predstavljeno, radit će se za platformu na kojoj će se igra moći najbolje doživjeti.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?