HCL.HR

Predstavljena impresivna nova linija AGON by AOC gaming monitora

Promo 09.08.2021.   •   Tehnologija


AGON by AOC stiže na velika vrata s podjednako velikim rebrandingom i potpuno novom linijom moćnih gaming monitora dizajniranih za sve gamerske ukuse, džepove i uzraste.

Vodeći svjetski brand monitora i IT dodataka AOC napravio je rebranding cijelog gaming segmenta u AGON by AOC. AGON by AOC će pokriti sve proizvode koji su povezani s gamingom u AOC-ovom portfelju, što obuhvaća sve od gaming monitora, preko headsetova i mehaničkih tipkovnica do miševa i podložaka za miševe, uz još mnoštvo toga za gamere svih kategorija.

„S rebrandingom našeg gaming portfelja pod nazivom ‘AGON by AOC’, podići ćemo svoj sveobuhvatan gaming portfelj na koherentnu i pojednostavljenu razinu. Za casual gamere pa sve do onih hardcore kompetitivnih i e-sportaša, vizualiziramo vrhunski fantasy svijet gdje svi gameri mogu biti zajedno i impresionirati svojim zavidnim sposobnostima koje dolaze do izražaja s proizvodima koji im najbolje odgovaraju.“ – kaže Stefan Sommer, globalni voditelj marketinga u AOC-u.

Nova linija AOC gaming monitora podijeljena je tako u tri kreativno nazvane kategorije, ovisno o tome za kakve gamere su namijenjeni:

  • Adventurers (jeftiniji modeli za manje zahtjevne gamere koji svejedno traže odlično iskustvo)
  • Heroes (modeli za gaming entuzijaste koji traže vrhunski doživljaj igranja)
  • Legends (modeli za profesionalne gamere, bez kompromisa)

Nova AOC GAMING serija monitora za gaming avanturiste

Prvi modeli „za gaming avanturiste“ će izaći pod novim imenom G3 serije kao dio nove AOC GAMING kategorije. Pet novih G3 monitora variraju od 27 inča (68.6 cm) preko 32 inča (80 cm) do čak 34 inča (86.4 cm) dijagonale, dok je svaki model obogaćen zakrivljenošću od 1000R, 165 Hz brzinom osvježavanja, kao i elegantnim trostranim okvirom bez rubova. Zakrivljena G3 serija nadopuniti će i poboljšati (s većom brzinom osvježavanja), ali ne i zamijeniti nagrađivanu G2 seriju.

Usporedbe radi, G3 serija donosi čvršću zakrivljenost od 1000R u svim modelima, okružujući korisnika sa svih strana, u usporedbi s suptilnijom zakrivljenosti od 1500R u AOC-ovoj G2 seriji.

Svi modeli G3 serije opremljeni su VA panelima, nudeći brzinu osvježavanja od 165Hz. Štoviše, postavka smanjenja zamućenja u pokretu smanjuje vrijeme odziva piksela na samo 1 ms (MPRT), tako da će igrači iskusiti brzu vizualnu povratnu informaciju bez ometajućih artefakata. Monitori su opremljeni podrškom za Adaptive-Sync, nudeći igračima glatku sliku bez zastajkivanja, svi modeli imaju vrlo malo ulaznog kašnjenja, tako da se radnje korisnika mogu vidjeti na zaslonu gotovo trenutno, bez primjetnog kašnjenja obrade.

Novi softver G-Menu omogućuje igračima prilagodbu postavki monitora jednostavnim klikom miša bez dodirivanja bilo koje tipke na njemu. Također, način rada Blue Blue Light i tehnologija FlickerFree pomažu igračima da paze na zdravlje očiju.

AOC CU34G3S: 3440×1440 rezolucija uz 165 Hz brzinu osvježavanja

Prvi modeli G3 serije, AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE, već su dostupni po maloprodajnoj cijeni od 5139 kn, odnosno 3399 kn, odnosno 2639 kn; dok će ostali modeli – CQ27G3SU, C27G3U – biti dostupni od rujna 2021. po maloprodajnoj cijeni od 3019 kn i 2489 kn.

Moćni AGON zakrivljeni monitori za entuzijaste i heroje gaminga

Heroji na stvarnoj sceni PC igara su tvrdoglavi, konkurentni gameri, kao i streameri te kreatori sadržaja. Kombiniraju svoje individualne talente i timski rad kako bi došli do vrha ljestvice i pokazali što se može postići s odgovarajućom opremom. Za ove heroje serija AGON (“natjecanje” u starogrčkom jeziku) zasigurno i jest prikladan suputnik koji im treba.

Stoga su prvi modeli iz ponovno pokrenute serije AGON dva heroja: zakrivljeni i superširoki 49-inčni AG493UCX2 s brzinom osvježavanja od 165 Hz, kao i 49-inčni AG493QCX s brzinom osvježavanja od 144 Hz. S omjerom slike 32:9, AG493UCX2 virtualno kombinira dva 27-inčna QHD zaslona u jednom panelu s DQHD (5120 x 1440) razlučivosti, a AG493QCX čini isto za dva 27-inčna Full HD zaslona s razlučivošću DFHD (3840×1080). Oba monitora koriste VA panele za duboke crne tonove, bogate boje i visoki omjer kontrasta za zapanjujuće slike, podržane njihovom VESA Certified DisplayHDR 400 značajkom. Da bi se eliminiralo zastajkivanje, oba modela podržavaju prilagodljivu sinkronizaciju.

Unatoč svojoj značajnoj veličini, AG493UCX2 je brz i jednako reagira kao i njegovi uži prethodnici, zahvaljujući brzini osvježavanja od 165 Hz i vremenu odziva MPRT od 1 ms (4 ms GtG), podiže se adrenalin. Kreatori sadržaja ili streameri mogu povezati dva računala (streaming računalo/radno računalo i računalo za igre) i upravljati s jednim setom perifernih uređaja zahvaljujući ugrađenom KVM prekidaču, a USB-C veza može prenositi video i prijenosna računala s napajanjem do 65 W istovremeno. To je zvijer za produktivnost i stroj za uranjanje u igru.

49-inčni AGON AG493QCX sličan je svom bratu, nudeći iskustvo zasnovano na Full HD-u umjesto QHD-a na AG493UCX2. U potpuno opremljenoj sim postavci s razumnom udaljenosti od monitora, AG493QCX pruža sjajno iskustvo uranjanja, a za razliku od QHD, niža rezolucija manje oporezuje GPU, što smanjuje ukupne troškove sustava.

Sa sličnim VA panelom 49 inčni, AG403QCX rezolucije 3840 x 1080 radi brzinom osvježavanja do 144 Hz za brze vizualne slike, s vremenom odziva od 4 ms GtG i 1 ms MPRT, što osigurava gaming iskustvo s minimalno zastajkivanja. Oba monitora također nude način Picture-by-Picture za istovremeno povezivanje radnog prijenosnog računala i radne površine (na svoja 2x HDMI 2.0 ili 2x DisplayPort 1.2 ulaza) i prikazivanje oba sadržaja jedan pored drugog. Iako AG493UCX2 također nudi USB-C ulaz, oba imaju ugrađeni 3-portni USB utor s kojim omogućuju lako povezivanje perifernih uređaja.

Prvi modeli nove AGON serije od 49 inča, AG493UCX2 i AG493QCX, biti će dostupni od rujna, 2021. godine po maloprodajnoj cijeni od 9069 kn i 7179 kn.

AGON PRO gaming monitor za legende gaminga (IPS, 360Hz i Nvidia Reflex)

I za kraj, tu je nova AGON PRO linija namijenjena apsolutnim legendama gaminga, profesionalnim igračima koji traže samo najbolje i najbrže. Prvi najavljeni model u AGON PRO kategoriji donosi vrhunsku tehnologiju. 24.5 inčni (66.2 cm) AGON PRO AG254FG koristi brzi IPS panel s Full HD rezolucijom i brzinom osvježavanja od 360 Hz za nenadmašnu gaming izvedbu, u kombinaciji s 1 ms GtG vremenom odziva i Nvidia G-Sync s NVIDIA Reflex Latency Analyzer tehnologijom kako bi se minimaliziralo kašnjenje sustava.

Brzi 24.5 inčni IPS panel AG254FG monitora dolazi s izuzetnim obilježjima: nudi brzinu osvježavanja od 360 Hz, a vrijeme odziva od 1 ms GtG osigurava prikaz slike bez artefakata poput ghosting efekta. Full HD rezolucija na ovom 24.5 inčnom monitoru rezultira oštrim i jasnim vizualima koje esport igrači vole te omogućuje korisnikovoj grafičkoj kartici da pokaže svoj puni potencijal. Koristeći IPS panel, ovaj monitor visoke kvalitete podržava 110 posto sRGB pokrivenosti  za istinski živopisnu i prirodnu reprodukciju boja te nudi široke kutove gledanja od 178 stupnjeva. Zahvaljujući certifikatu VESA DisplayHDR 400, monitor također može dekodirati i ispravno prikazati HDR podatke za realističan dinamički raspon.

Osim toga, AG254FG ima izvorni NVIDIA G-Sync procesor s promjenjivim rasponom brzine osvježavanja od 1-360 Hz, eliminirajući zastajkivanje ili kidanje slike usklađivanjem brzine osvježavanja monitora s brzinom slike grafičke kartice. Također, ako je problem zamućenje pokreta, NVIDIA Ultra Low Motion Blur tehnologija koristi stroboskopsko pozadinsko osvjetljenje kako bi smanjio zamućenost pokreta i  pružio super glatke vizuale.

AGON PRO AG254FG je i prvi u liniji AGON by AOC modela koji dolazi s tehnologijom Nvidia Reflex za smanjenje kašnjenja sustava na nevjerojatno niske razine. Integrirajući Nvidia Reflex tehnologiju, programeri igara mogu eliminirati zastoj prikazivanja GPU-a smanjujući povratni pritisak CPU-a na GPU kod intenzivnih scena. Dodatno, ugrađena Nvidia Reflex Latency Analyrzer može izmjeriti točno vrijeme između klika miša i gledanja njegovog učinka na ekranu, što je prije bilo moguće samo uz brze kamere i posebnu opremu.

Optimalno držanje tijela presudno je za udobnost i performanse tijekom igranja. AG254FG to olakšava ergonomskim postoljem podesivim po visini, te mogućnošću zakretanja, okretanja i nagiba. USB hub s četiri ulaza omogućuje igračima da povežu svoj miš i tipkovnicu direktno na monitor, dok 5W stereo zvučnici s DTS zvukom nude snažan zvuk za svakodnevnu upotrebu kada slušalice nisu potrebne.

Kako bi prilagodili monitor svojim željama, korisnici mogu koristiti uključeni daljinski upravljač, QuickSwitch, za podešavanje različitih postavki ili koristiti softver AOC G-Menu na svojim osobnim računalima. Dodatne gaming značajke uključuju Dialpoint koji pomaže igračima da poboljšaju svoje ciljanje, Counter Frame za prikaz podataka o sličicama u sekundi na bilo kojem od četiri ugla monitora, AOC Shadow Control značajku za osvjetljavanje tamnih područja bez utjecaja na ostatak zaslona i obrnuto, te AOC Game Color postavke za promjenu razine zasićenja i šest načina igre za različite žanrove igara (od kojih su tri prilagodljiva korisniku).

Prvi AGON PRO model, 24.5 inčni AGON PRO AG254FG bit će dostupan od rujna 2021. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6.419,00 kuna.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?