HCL.HR

Predstavljene još tri nove Hearthstone: Blackrock Mountain karte

Dominik Bošnjak 22.03.2015.   •   0 komentara


Hearthstone idući mjesec dobiva treću ekspanziju, a svakih par dana o njoj saznamo nešto novo. Službeno su otkrivene još tri nove karte.

Blizzard svakih par dana otkrije nešto novo o Blackrock Mountain avanturi koja će u najpopularniju online kartašku igru današnjice dodati 31 novu kartu. Danas predstavljamo posljednje tri koje su otkrivene, a to su Imp Gang Boss, Flamewalker i Core Rager.

Imp Gang Boss je Warlock 2/4 čudovište za 3 mane koje na polje priziva 1/1 impa svaki put kada primi štetu. Da, radi se o istim Impovima koje stvara Imp-losion kojeg smo dobili s GvG-om, a i sama karta je klasificirana kao demon što znači da će biti zanimljiva Demonlock dekovima; tim više jer se radi o solidnom odgovoru za primirivanje agresivnih igrača koji brzo na polje iskrcaju hrpu slabića poput Leper i Clockwork Gnomeova te Haunted Creepera.

S druge strane, Imp Gang Boss bi mogao biti zanimljiv i agresorima, odnosno Zoolock igračima. S obzirom da Zoo dekovi još od bete praktički bez ikakve rasprave ubacuju Harvest Goleme u 3-mana slot, definitivno možemo vidjeti metu u kojoj Imp Gang Boss zamijeni upravo tu kartu. U najgorem slučaju u kojem ovo čudovište pogine jednim udarcem, za sobom ostavlja 1/1 Impa, dakle za 3 mane vam daje 3/5 u vrijednosti u odnosu na Harvest Golemovih 4/4. Drugim riječima, u najlošijem scenariju daje vrijednost na razini Harvest Golema, a ima puno veći potencijal.

Sljedeća otkrivena karta jest Flamewalker, još jedno 3-mana čudovište za Mage dekove. Također daje 2/4 u vrijednosti na što nadodaje još dva boda nasumične štete koja se raspoređuje među svim neprijateljskim likovima svaki put kada odigrate neku čaroliju. Dakle, radi se o brutalnijem Knife Juggleru za Spell karte, a kao takvom mu predviđamo vrlo svijetlu budućnost u nedavno populariziranom Tempo Mage deku. Četiri HP-a znači da preživljava većinu ranih oružja te ćete gotovo sigurno uspjeti iscijediti barem nekakvu vrijednost iz Flamewalkera. Također se izvrsno nadopunjava sa Sorcerer’s Apprenticeom i Coinom, da ne spominjemo još hrpu drugih jeftinih Spell karata koje Mage dekovi danas koriste.

Posljednja predstavljena karta jest Core Rager namijenjen Hunter klasi. Po našoj procjeni se radi o najslabijoj karici od ove tri iako potencijalno nudi daleko najveći omjer cijene i vrijednosti. Naime, za 4-mane ovo Beast čudovište dolazi na polje kao 7/7… ako vam je ono bilo zadnja karta u ruci. Inače dobivate prilično loših 4/4.

S obzirom da čak niti ultra agresivni Face Hunter igrač ne isprazni cijelu ruku u trećem krugu, dok Midrange i Control varijante u pravilu igraju jednu kartu po krugu, ne vidimo kako bi se Core Rager mogao uklopiti u postojeće Hunter arhetipove. Da, radi se o jednoj od najboljih karata koje možete “topdeckati” kada ste i vi i protivnik ispraznili svoje cijele ruke i pretpostavljamo da će biti solidna u Areni. S druge strane, ako se u bilo kojem trenutku kao Face, Midrange, ili Control Hunter nađete u situaciji u kojoj nemate ništa u ruci a protivnik je na više od 5 HP-a, vjerojatno ćete izgubiti bez obzira na to što odigrate sljedeće.

Core Rager nas je odmah podsjetio na Druid of the Fang, čudovište koje su s prošlom ekspanzijom dobili Druidi. DotF također mami igrače potencijalno brutalnim omjerom cijene i vrijednosti, no ispostavilo se da je gotovo potpuno beskoristan.

Još vijesti u vezi karata iz Blackrock Mountain ekspanzije stiže sljedeći tjedan. Očekujemo da će uskoro biti predstavljene još barem tri karte, jedna od kojih će sigurno biti i alternativa za Qurtermastera – 5-mana čudovište za Paladin igrače s kojim je Blizzard zadirkivao sve igrače koji su platili prednarudžbu za ovu nestrpljivo očekivanu avanturu.

Podsjećamo da na HCL-u imamo i poseban Hearthstone podforum, da danas za par sati kreće naš ESL Open Cup 1on1 #3 Adriatic turnir te da bacite oko na naše pretposljednje predstavljanje novih Blackrock karata ako već niste.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?