HCL.HR

Predstavljeno je 11 novih igara za PlayStation VR2 platformu

Stjepan Fikter 02.11.2022.   •   15 komentara


Izlazak nove platforme trebaju popratiti i igre pa je tako predstavljeno dodatnih 11 igara koje će biti dostupne za PS VR2. Neke od njih po izlasku, a neke tijekom iduće godine.

Osim što je danas otkrio kad ćemo moći spojiti PlayStation VR2 s PlayStation 5 konzolom, Sony je predstavio i 11 novih igara koje će biti dostupne na navedenoj platformi. Neke od njih odmah po izlasku, a neke tijekom godine. Neke ekskluzivne, neke baš i ne. Sam izbor igara bit će poprilično šarolik, no na ovome popisu nisu se našle ranije najavljene igre poput Horizon Call of the Mountain i Firewall Ultra te druge.

The Dark Pictures: Switchback VR

Kreatori The Dark Pictures serijala ponovno odlaze u VR kako bi nas još jednom smjestili u vlakić s pištoljima u rukama. Kao što je i očekivano Switchback VR iskorištavat će sve prednosti dostupnih tehnologija unutar platforme kako bi cijelo iskustvo imalo dodatnu dimenziju straha. Doduše, još nije poznato kad ćemo moći kupiti kartu za ovu vožnju.

Crossfire: Sierra Squad

Pucačina Crossfire dobit će svoje VR izdanje u obliku Sierra Squada, a riječ je o igri u kojoj će biti hrpa oružja i protivnika za eliminirati. Najavljuje se unaprijeđena umjetna inteligencija kao i mogućnost kooperativnog igranja do četiri igrača. Crossfire: Sierra Squad bit će dostupan nekad tijekom iduće godine.

The Light Brigade

Uništeni svijet, roguelike iskustvo i fokus na realistično napucavanje glavne su značajke The Light Brigadea, naslovu koji će biti dostupan za PS VR i njegovog nasljednika. Što je posebno u tome? Riječ je o cross-buy igri, što znači kad se kupi za jednu platformu, besplatno se dobije i za drugu. Osim toga, zbog roguelike stila, u igri će nas dočekati i proceduralno generirane mape te otključavanje novog naoružanja i magija. Sve to bit će dostupno nekad tijekom iduće godine.

Cities VR – Enhanced Edition

Za novu perspektivu izgradnje grada na PlayStation VR2 pobrinut će se Cities VR u kojemu ćemo oživljavati naš grad od prvih nekoliko građevina do metropola. Cities VR – Enhanced Edition bit će dostupan po izlasku ove platforme.

Cosmonious High

Kreatori igara poput  Job Simulator i Vacation Simulator za PS VR2 spremaju Cosmonious High, avanturu u kojoj ćemo kao vanzemaljsko biće vraćati stari sjaj jednoj školi. Ova avantura nekad tijekom iduće godine također će iskorištavati sve prednosti platforme, među kojima se posebno spominje minimalno učitavanje scena.

Hello Neighbor: Search and Rescue

Popularni susjed bit će također dostupan za PS VR2. Igra donosi još rješavanja zagonetki, otkrivanja misterija te bijega iz kuće u jednom komadu, a cijela avantura uključivat će šest likova sa svojim vještinama. Search and Rescue također će biti cross-buy naslov s prijašnjom generacijom VR uređaja i nekad tijekom iduće godine ćemo izbjegavati susjeda.

Jurassic World Aftermath Collection

Nakon što je izašao u dvije epizode na Oculus Questu, Jurassic World Aftermath iduće godine bit će dostupan za PS VR2 u jednom paketu. Radnjom smješten  između Jurassic Worlda i Jurassic World: Fallen Kingdom, Aftermath Collection imat će i novu značajku – The Dino Viewer, odnosno muzej u kojemu ćemo moći pobliže pogledati dinosaure bez da budemo slasni zalogaj.

Pistol Whip VR

Ako ste pucali u ritmu na trenutačnoj PS VR generaciji, besplatno će se dobiti nadogradnja igre za novi uređaj. Nova verzija igre iskorištavat će prednosti platforme što će već ionako zabavno iskustvo učiniti još zabavnijim.

Zenith: The Last City

Prošlogodišnji VR MMO Zenith: The Last City bit će odmah dostupan po izlasku PlayStation VR2 platforme. Kako su MMO igre koje se redovito nadograđuju, nova verzija predstavit će unaprijeđeno iskustvo za nove igrače što uključuje novu priču. Bit će tu poboljšanja u gameplayu te tehničke nadogradnje koje nova platforma omogućuje.

After The Fall

Iduće godine imat ćemo prilike posjetiti postapokaliptični Los Angeles, bilo to samostalno ili kooperativno. Igrači koji se već bore s hordama mutanata na PS VR, dobit će besplatno nadogradnju igre na novoj platformi, s time kako je napucavanje u unaprijeđenoj verziji predviđeno za iduću godinu. Isto tako, igra će imati cross-platform opciju pa će se moći igrati s ekipom koja i nije na PlayStation VR platformama.

Tentacular

Ako ste se ikad zapitali kako bi bilo živjeti kao hobotnica u ponešto drugačijem svijetu, Tentacular bi mogao biti odgovor na to pitanje. Verzija igre koja se razvija za PlayStation VR2 koristit će posebno razvijane značajke za tu platformu, a inače riječ je o avanturi koja se bazira na fizici. Igranje s pipcima planirano je za iduću godinu.

 

Komentari (15)

  • AlexuS

    02.11.2022 - 18:56

    Možda je do mene, ali na VR generalno nema igre da drži pažnju duže od pola sata …

  • PppPP

    02.11.2022 - 19:17

    A joj sa VR ekskluzivama. Iovako nema dovoljno igara, ekskluzivnost samo koči VR jer se ovako isplati jedino entuzijastima. To je jako skupa igračka koja je još u ranoj fazi, nadam se da će zaživit istinski, al ovako ćemo se načekat. Inače VR je vrh, imam dan danas Lenovo Explorer. Iako više koristim za 3D filmove… I za 3D “filmove”

  • darkness666

    02.11.2022 - 19:31

    Pa bas i nisam impresioniran..malo su previse navalilu na fps..valjda najlakse izraditi

    • Sinek

      @darkness666, 02.11.2022 - 20:18

      fps je vise-manje poanta vr-a

    • Sinek

      @Sinek, 02.11.2022 - 20:26

      pardon, vjv mislis bas na shootere… da izgleda da

  • Zoran Žalac

    02.11.2022 - 19:37

    Znači isto kao i prošlu generaciju, čim im je rail shooter glavna 3rd party uzdanica pokraj No Man’s Skya i Resident Evila. Igre koje će trajati max 6-7 sati, a koštat će 50-60 eura. Šteta, nadao sam se da će stvari u startu krenuti drugačije, tipa Half-Life: Alyx, Astro-Bot proširen levelima iz Playrooma, možda neki killzone vr, ili resistance vr, socom vr… Možda čak i PS Home VR kao odgovor Cukiju. S ovakvim otvaranjem ne da se neće maknuti s točke na kojoj su bili (a to nije bila baš osobito uspješna pozicija), nego će uz cijenu od 600 eura dodatno zabiti čavao u lijes VR-a.

    • Racunbroj101

      @Zoran Žalac, 02.11.2022 - 19:59

      Baš to. Visoka cijena. Loša ponuda. Ne postoji backwards kompatibilnost. Ovo čak niti fanovi VRa koji su si mogli priuštiti preko 20ak PSVR igara i da im sam uređaj stoji većinu vremena u ormaru gledaju kao gimnick a ne kao pravu generaciju VRa koja se sanja od malena. Ako nemaš PS a hoćeš VR2 treba uložiti lovu koja jednostavno ne podupire to što se nudi. Nisam nikad bio za to ali kod ovoga mislim da ću ili pričekati barem tri godine da ne normalizira cijena i sakuoe igre ili uopće neću kupiti. Baš antilimaks 😅😅

    • PS2MASTE®

      @Zoran Žalac, 02.11.2022 - 21:04

      RE8 Village ti neće biti “rail” shooter. Haha.

    • kebbab

      @Zoran Žalac, 02.11.2022 - 21:36

      Meni nije jasno što je problem “Igre koje će trajati max 6-7 sati”? Pa ko može izdržati seansu VR-a od 6 sati? Razumite da je VR ZABAVA i nije isto običnom igranju. Niko nije u stanju igrati igre 20-30 sati sa tim headsetom na glavi. Možda 2 sata dnevno što bi značilo 14 dana na igru!? Što se tiče igara, ja mislim da bi No Man’s Sky trebao biti bomba. Tu su još Horizon Call of the Mountain, Cities VR djeluje zanimljivo, zaigrat ću i Cosmonious High. Ja nemam potrebu po negativizmu.

    • Dajsikeks

      @kebbab, 02.11.2022 - 22:22

      Jel ti i igraš normalno 20-30 sati u jednoj sesiji, ne. Misli se kao sveukupno

    • Zoran Žalac

      @kebbab, 03.11.2022 - 08:17

      Problem je iz razloga što VR igre koštaju kao obične igre, a nude manje sadržaja i s kraćom trajnošću ni po čemu ne opravdavaju tu cijenu. “Razumite da je VR zabava” – ulaznicu za tu zabavu platiš sasvim dovoljno kupnjom VR uređaja. To što u nekoj VR igri mogu žonglirati s oružjem ne znači da ona treba koštati više od obične igre u kojoj to ne možeš. Većina VR zafrkancija ionako nije dio gameplaya. To što mogu pisati olovkom po ploči u HL Alyx, nije razlog zašto bi igra trebala koštati više. Alyx ima opravdanu cijenu od 60 eura zato što ima pristojno trajanje od nekih 12-15 sati, plus modovi i sl. Isto se uglavnom ne može reći da većinu drugih VR igara koje nisu endless formata tipa Beat Saber. Uglavnom, zvuči mi kao da nikad nisi ni probao PSVR pa ne znaš o čemu pričaš. No Man’s Sky VR ti je već dostupan na prvom PSVR-u i nije bombao. Cities VR je već dostupan isto – i nipošto nisu najbolji način za zaigrati te igre. No Man’s Sky u VR-u te toliko uspori da nije vrijedno muke. Sve što u standardnoj verziji igre napravio za 10 minuta u VR-u ti treba triput više vremena.

    • mg

      @Zoran Žalac, 03.11.2022 - 09:06

      Alyx trajanje od nekih 12-15 sati,ali zato plaćaš mnogo više ostale hardware za tih 12-15 sati!

    • mg

      @Zoran Žalac, 03.11.2022 - 08:45

      Za nekoga tko posuđiva od drugih PS VR je previše 11 igrica po cjeni od 50eura.
      Persona može da prikači kartonske VR 3D naočale i simulira virtualnu stvarnost na nintendo.

    • Stitrek

      @Zoran Žalac, 04.11.2022 - 05:31

      Sa malim brojem dobrih PS VR2 igara, bez podrske za VR1 igre i PC kompatibilnosti, ovaj uredaj ce nazalost imati istu sudbinu kao i PS VR1.

      Pitanje ostaje, dali zele dobru prodaju VR2 uredaja, prodaju VR2 igara ili dobru prodaju PS5 konzola? PC kompatibilnost bi barem pomogla dobroj prodaji VR2 uredaja.

  • Darac83

    02.11.2022 - 22:08

    Kad će počet izbacivat kvalitetne racing igre za VR?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?