HCL.HR

Predviđa se da će Steam Deck ove godine doći do 3,5 milijuna korisnika

Zoran Žalac 07.04.2023.   •   4 komentara


Prema predviđanju jedne analitičke firme, Steam Deck bi se ove godine trebao prodavati 14% bolje nego prošle, čime bi mogao doći do brojke od 3,5 milijuna primjeraka.

Podaci o prodajnim rezultatima Steam Decka nisu javno poznati. Neslužbenim je kanalima otkriveno da je u prvoj godini više od milijun ljudi kupilo taj ručni PC, a analitička tvrtka Omdia sada navodi kako se radilo o 1,6 milijuna prodanih primjeraka. 

Prema njihovim predviđanjima, Steam Deck bi u svojoj drugoj godini postojanja mogao ostvariti 14% bolji rezultat nego lani. Procjenjuju tako da će do kraja godine Steam Deck brojati 3,5 milijuna korisnika, prenosi portal Game Developer.

Nije to ogroman broj, ali treba uzeti u obzir da se Steam Deck ne prodaje u trgovinama nego samo preko Steama, odnosno direktno od Valvea. U tom kontekstu to nisu zanemarive brojke.

Iako hardver Steam Decka s vremenom postaje stariji i samo je pitanje vremena kad neće biti dovoljno dobar za pokretanje novih igara, za sada se još uvijek dobro drži. Među najigranijim igrama na Steam Decku prošlog su mjeseca tako bili Hogwarts Legacy, Resident Evil 4 remake, Octopath Traveler 2 i drugi naslovi.

Komentari (4)

  • mg

    07.04.2023 - 17:07

    Ovo je početak,tek dolazi prava moć za Steam Deck,1,2,ups 🙂 Po preciznoj Steam statistici, Steam Deck se uvjek pronašao u TOP5 najprodavanijih igara trenutno, prema prihodu.

  • Mamba_

    07.04.2023 - 21:07

    Čekaj kako zastarjeva a mogu se igrati next(now) gen igre.

    • SilverMelior

      @Mamba_, 07.04.2023 - 21:59

      Pa ipak je to PC i za godinu dvije neće moći gurati nove igre kako bi trebalo, zastarjeva hardver

    • ihneacho

      @SilverMelior, 08.04.2023 - 09:47

      low 72030fps gura hogwarts, cak i bolje od tog

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?