HCL.HR

Pazite se prevare zvane Fortnite za Android mobitele

Zoran Žalac 08.08.2018.   •   3 komentara


Epicova odluka da Fortnite distribuira izvan Google Play trgovine već je rezultirala pojavom hrpe lažnih Fortnite instalacija za Androide.

Fortnite Battle Royale uskoro bi trebao biti lansiran u verziji za operacijski sustav Android. No, kao što smo nedavno doznali, igra se neće instalirati preko Google Play trgovine aplikacijama, već će se morati preuzeti s Epicove stranice. To za sobom povlači rizik pojavljivanja lažnih APK datoteka kojima se otvara mogućnost instalacije zloćudnog i štetnog softvera na vaš mobitel, tablet ili neki drugi Android uređaj.

Dakako, nije trebalo proći dugo vremena prije nego su se takve aplikacije počele širiti internetom. Na YouTubeu se već mogu pronaći stotine videozapisa s lažnim uputama kako preuzeti Fornite za Andorid. Takva praksa traje već nekoliko mjeseci, kada se korisnike varalo oko navodne beta verzije za Fortnite na Androidu, a sada se situacija samo pogoršala otkako je potvrđeno da se igra neće instalirati kao većina drugih aplikacija.

Vrijedi napomenuti da je Fortnite u Android verziji doista “procurio”, ali konačna inačica igre za Android još nije službeno objavljena. Jednom kada bude, igru ćete pronaći na službenoj stranici, a sve ostale izvore trebate izbjegavati u što širem luku kako si ne biste napravili problem od kojeg glava boli.

Komentari (3)

  • Reponja123

    08.08.2018 - 15:12

    Loading screen simulator

  • Agent

    08.08.2018 - 16:37

    Da mi se znat kako će se na mobu i isto vrijeme moći gradit i precizno pucat

  • drazensi

    10.08.2018 - 16:53

    Vlasnici Samsung flagship uredaja mogu od jucer vec preuzeti Fortnite preko Galaxy Apps store-a. Za 3 dana stize na sve ostale uredaje. Ali naravno ne preko Playstore jer Samsungov store ce biti jedini koji ce ga imati bas preko trgovine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?