HCL.HR

Razer navodno priprema svoju prijenosnu konzolu

Zoran Žalac 01.12.2021.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Ako je vjerovati materijalima koji su procurili na internetu, tvrtka Razer priprema prijenosni uređaj za gaming, namijenjen za streaming igara.

Kad već Sony neće najaviti PlayStation Vitu 2, a Nintendo “zabušava” s 4K modelom Switcha, je li vrijeme za… prijenosnu Xbox konzolu? Još uvijek nije, ali navodno stiže nešto što je donekle blizu toj ideji. Portal VideoCardz došao je do prezentacije koja otkriva suradnju tvrtki Qualcomm i Razer na uređaju koji bi služio za igranje igara preko streama.

Radi se tu o uređaju kojega navodno pokreće Snapdragon G3x čip, specifično razvijen za namjenu prijenosne konzole. Prototip uređaja sadrži OLED ekran s frekvencijom 120Hz i podrškom za HDR, a cijela se stvar napaja velikom baterijom od 6000 mAh. Uz to još podržava Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, ima haptičku vibraciju, može se spojiti na TV ili monitor te ima 1080p kameru.

Sam uređaj je hardverski gledano na razini modernog smartphonea, smješten u kućište nalik prijenosnoj konzoli. Takav hibridni sustav nije zamišljen za nativno pokretanje igara već za streaming – lokalno s PC-a ili Xbox konzole, odnosno s Xbox Game Cloud usluge.

Ideja zvuči interesantno i dosta bi igrača vjerojatno skakalo od sreće… da se ne radi o proizvodu tvrtke Razer. Za razliku od “velikih” igrača poput Microsofta, Sonyja i Valvea, Razer ovakav proizvod nikada ne bi ciljano prodavao s gubitkom, što znači da vjerojatno neće biti jeftin. Usporedbe radi, Razerov kontroler za mobilne uređaje sam košta 100 dolara, bez ikakvog ekrana. Osim toga, Razerova podrška za ambiciozne proizvode i usluge dosta je upitna nakon niza propalih projekata (sjeća li se više itko Razerove trgovine igara?).

U bilo kojem slučaju, službena najava ovoga očekuje se nekad u budućnosti, izgledno 2022. godine.

Komentari (4)

  • Apocalypse4987

    01.12.2021 - 13:18

    Pitanje je oće li imat RGB osvjetljenje?

  • Chimichangas

    01.12.2021 - 13:48

    imam ocjećaj da će imat zelene crte po sebi 😀

  • Demon90

    01.12.2021 - 21:43

    A sad još uvijek imaju razer walet (silver I gold). 😂😂😂😂😂😂😂😂

  • moordrak

    02.12.2021 - 09:14

    Well, Razer Kishi je još uvijek jedan od najboljih kontrolera za mobitele, što je, je. Igre koje podržavaju USB kontroler rade savršeno, a za sve ostalo upogonimo Mantis. Ova konzolica mi upravo tako izgleda, Razer Kishi + ugrađeni mobitel. Doduše, neznam zašto bih se bacio u trošak kada istu funkcionalnost imam kompletno free, bez ikakve Razerove periferije…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?