HCL.HR

Red Bull River Runes: napeti Esports turnir stiže u Zagreb!

PR 19.11.2018.


Dota 2 turnir u formatu 1-na-1 i s drugačijim pravilima održat će se na Reboot InfoGameru powered by A1. Evo o čemu se radi i zašto biste trebali navratiti.

Kraj studenog rezerviran je za jedan od najvećih gaming sajmova u Europi – Reboot InfoGamer powered by A1. Od 21. do 25. studenog, sedam dvorana Zagrebačkog Velesajma prepunih spektakularnih gaming sadržaja privući će više od 75 tisuća posjetitelja iz cijele Europe. Osim uzbudljivih sadržaja koji već godinama oduševljavaju posjetitelje ovog prestižnog gaming događaja, ove će godine svi imati priliku svjedočiti, ali i sudjelovati u prvi put organiziranom, ekskluzivnom Red Bull River Runes turniru!

Turnir će biti održan 22. studenog, na pozornici A1 Adria lige.

Ovo napeto, modificirano Dota 2 natjecanje dolazi u jedinstvenom formatu, u kojem će igrači imati priliku pokazati svoje vještine u individualnim okršajima. Dakle, umjesto poznatog 5-na-5 timskog odigravanja igra se 1-na-1, a offline turnir najboljim će igračima omogućiti da steknu svjetsku slavu i stanu rame uz rame s elitom Esports scene.

Vjerujemo da sve o Doti 2 već znate – ova Free to Play igra iz Valvea popularna je na esport sceni već godinama. No jeste li čuli za River Runes kao Dota 2 modifikaciju? Čitajte dalje…

Po čemu se River Runes razlikuje od uobičajenog Dota 2 koncepta?

River Runes je arkadna igra kreirana kao modifikacija Dote 2 koja se može igrati na Steam Workshopu. Najveća razlika je ta da se vodi borba između dva protivnička igrača. U 1-na-1 formatu, igra se samo u središnjem (mid) laneu, dok su druga dva blokirana.

Pobjednik je onaj koji uništi protivnički toranj ili ubije protivničkog heroja dva puta.

Druga važna razlika za napomenuti je ta da heroji u River Runes turniru borbu započinju sa šestim levelom, što znači da će većina heroja imati abilitije od samog početka. Šesti level je obično i razina na kojoj heroji mogu otključati svoj najjači napad, poznat kao ultimate. Upravo to je ono što čini razliku u osmišljavanju strategije u 1-na-1 igri.

Osim ultija, igrači će na početku igre imati tri itema. Prvi je Blink Dagger, koji omogućuje heroju da se teleportira na određenu udaljenost. Drugi item je Bottle, koji može biti iskorišten tri puta za 100 health i 50 mana bodova, a treći – Observer Ward, nakon postavljanja daje vidljivost određenom dijelu mape.

I to je to! Oni kojima je Dota 2 u malom prstu, ovaj izazov će, uz malo vježbe i proučavanje pravilnika svladati bez problema, a početnicima je vrijeme za trening! Igra se može preuzeti ovdje.

Pravilnik, odredbe i uvjete za sudjelovanje mogu se pronaći ovdje, a prijave za turnir moguće su ovdje do početka eventa ili do popunjavanja mjesta.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?