HCL.HR

Redatelj Call of Duty zombie moda napustio Treyarch

Lovro Maroševac 02.03.2020.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon 13 godina rada nekadašnji redatelj i glavni direktor studija sporazumno je raskinuo suradnju s poznatim proizvođačem videoigri.

Jason Blundell bio je redatelj Call of Dutyja 3, a nakon toga je svoje kreativne ideje usmjerio k izradi zombija. Godine 2007. krenuo je s radom na modu živih mrtvaca koji su se 2008. pojavili u Call of Duty: World at Waru. Igra, čiji je izdavač Activision, postala je pravi hit i označila zombije kao jedan od sinonima CoD franšize.

Treyarch je na vlastitom Twitter profilu objavio priopćenje Jasona Blundella, zahvalivši mu se na suradnji. Bivši zaposlenik studija se zahvalio svima s kojima je radio i napomenuo kako mu je bilo posebno drago raditi u timu zaduženom za zombije.

„Ekipa u Treyarchu nije mogla biti bolja – hvala vam! Hvala i vama fanovima koji ste mi omogućili da vam na vrlo čudesne načine oživim mrtve, bila mi je čast“, navodi na kraju.

Jason Blundell radio je i na zombijima iz Black Ops serijala. Također se navodi kao redatelj i singleplayera u Call of Duty: Black Opsu 3. Osim što je bio redatelj, Blundell je 2016. godine postao glavni direktor Treyarcha, zajedno s Danom Buntingom i Markom Gordonom.

U sedmom mjesecu prošle godine Activision je negirao glasine o Jasonovom odlasku iz Treyarcha. Već tada su na površinu isplivale informacije kako će glavni direktor studija napustiti isti. Iako to nije ostvareno u to vrijeme, sada jest. Nije poznato gdje će nastaviti svoju karijeru.

Komentari (2)

  • InDy4962

    02.03.2020 - 12:30

    Eh da si barem prije otišao, imali bismo više kvalitetnih Co Op i Survival modova iz MW serijala, a ne ova zombie sranja. *personal opinion*

  • Wolfensteiner

    02.03.2020 - 22:10

    Zombiji su bili zakon do bo2,a onda sa onim sranjima od easter eggova i zamrsenom pricom samo da se stancaju u nastavcima…ali u svakom slucaju, bolji su nego me coop serijal: mw2 je imao ok misije, no nisu repetitivne kao zombiji; mw3 copy paste sa nekakvim.survivalom koji je daleeeko of zombija a extinction mslm da ne trebam ni spominjati kakvo je smece to tek bilo…. i na kraju; kakve veze odlazak/ostanak Jasona ima veze sa kvalitetom MW coop serijala? Kao da o njemu ovisi hoce li se igrati njihov 3.mod. Problem je sto IW nije u stanju dostaviti 3.mod visoke kvalitete

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?