HCL.HR

RetroSpace je pucačina koja spaja disko i horor

Stjepan Fikter 11.01.2023.   •   1 komentara


Uz retro vizuale i disko-punk atmosferu inspiriranu filmovima iz ’70-ih koji uz to spadaju u B kategoriju, RetroSpace pokazat će nam svoju viziju disko horora na svemirskoj postaji.

Jedno je sigurno: kad svemirsku postaju proguta crna rupa, ništa dobroga neće proizaći iz toga. Upravo to će nam prezentirati RetroSpace, pucačina koja se bazira na immersive sim elementima te nas vodi na disko-punk putovanje. Sve to krasit će retro vizuali te atmosfera koja izgleda kao da je ispala iz filmova B produkcije snimanih ’70-ih godina.

RetroSpace će nas tako odvesti na Auroru 5 koja je sada puna mutanata te drugih opasnosti koje se skrivaju u njezinom okruženju. Napadat će nas mutirane muhe i cvjetovi, a i sigurnosni su  sustavi postali neprijateljski raspoloženi. Način na koji ćemo preživljavati ovisit će o našem stilu igranja jer će postojati nekoliko mogućnosti za riješiti izazove pred nama. Od akcijskog pristupa, šuljanja ili pak nešto treće, važno je samo sačuvati živu glavu.

Za dodatnu zabavu pobrinut će se Mutamods koji će nam otključavati različite sposobnosti, no cijenu ćemo platiti u obliku nuspojava koje mogu biti trajne. Smrt pak neće biti kraj jer ćemo se moći klonirati, ali kako to nije savršen proces svaki idući klon bit će lošiji i lošiji. Degeneracija na svakoj razini!

Vrijedi i spomenuti kako će se Aurora 5 moći slobodno istraživati, ali će se novi dijelovi mape otvarati napredovanjem kroz priču. Tako će se otkrivati alternativne rute te prečice, a bit će tu i HUB područje koje je uglavnom miroljubljivo pa se može malo opustiti od disko horora. Vjerujemo kako će po izlasku igre biti i usporedbi između Aurore i Talos postaje iz Preya.

RetroSpace za sada još nema datum izlaska, no radi se punom parom na demo verziji koja će biti dostupna za PC platformu.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Dick Johnson

    11.01.2023 - 13:22

    Ovo izgleda špica, baš fali imersive simova!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?