HCL.HR

Upoznajte Roccat Cross gaming headset i Roccat Suora FX tipkovnicu

sponzorirani članak 30.12.2016.


Pored grafičkih kartica, procesora i ostalih internih dijelova gaming PC-ja, dobra tipkovnica i headset važni su za potpuno iskustvo gaminga. Danas predstavljamo dva zanimljiva modela iz Roccata.

roccat-suora-cross

Nakon što ste nabrijali svoj gaming PC s najboljom grafičkom karticom, procesorom i hrpom keksića RAM-a, bio bi red da stavite točku na i tog gaming iskustva koje vas očekuje s dobrom gaming periferijom. Danas vam pobliže predstavljamo dva komada periferije iz već vam dobro poznatog Roccata koji su neophodni za potpuno uživanje u dugim gaming seansama – headset i tipkovnicu.

ROCCAT CROSS – HEADSET ZA SVE GAMING PLATFORME

roccat-cross

Iako smo počeli ovaj članak s PC gamerima na umu, Roccat Cross headset zapravo nije briga gdje se igrate – na PC-ju, konzolama ili nekom mobilnom uređaju. Ovaj headset dizajniran je za rad na svim tim gaming platformama. Riječ je o stereo headsetu s 50-milimetarskim zvučnicima unutar slušalica dizajniranih da osiguravaju kvalitetan zvuk u svim situacijama i aktivnostima. Bilo da igrate igre ispred računala, ispred TV-a u dnevnom boravku ili šećete gradom u lovu na Pokemone, Roccat Cross je sa 180 grama mase dovoljno ugodan za nošenje na duže relacije.

Mala masa uvijek je dobra stvar kad pričamo o headsetima, no u slučaju ponekih proizvođača to može značiti i uštedu na kvaliteti izrade. No ne i u slučaju ovog headseta koji se Roccat potrudio učiniti dovoljno čvrstim i robusnim da preživi usred čestog prenošenja, bilo u kakvom ruksaku ili oko vrata.

Cross u paketu dolazi s nekoliko kabela zbog kojih ga je moguće spojiti na vaš PS4, Xbox One, Wii U, Smartphone, tablet ili PC. Kabel za spajanje na PC dolazi s dva 3.5 milimetarska priključka – jedan za slušalice i drugi za fleksibilni mikrofon koji po želji možete i odspojiti kad ga ne planirate koristiti. Kabel za smartphone dolazi sa svojim malim ‘in-line’ mikrofonom tako da se usred šetanja/igranja na mobitelu možete i javiti na nadolazeći poziv, kao što između ostalog i ovaj video zorno prikazuje.

Roccat Cross headset možete trenutno nabaviti u Hrvatskoj za 499 kn.

Za kupnju provjerite Feniks Info.

ROCCAT SUORA FX – TIPKOVNICA U MILIJUN BOJA

roccat-suora-fx

Roccat Suora već je dobro poznata tipkovnica među gaming puristima koji od svoje mehaničke tipkovnice žele samo čiste gaming performanse bez dodataka koji im možda ni ne trebaju. Ova tipkovnica nema široki okvir oko svojih osvijetljenih mehaničkih tipki, veliki odmornik za dlanove ili širok dodatnih raspon multimedijalnih i makro tipki. Ali upravo zbog toga je i posebna. Iako ima punu postavu mehaničkih tipki, uključujući i numeričku tipkovnicu s desne strane, zbog posebnog frameless dizajna vrlo je kompaktna pa ne zauzima mnogo mjesta na stolu i izgleda poprilično atraktivno.

No to je Roccat Suora, a danas vam predstavljamo Roccat Suora FX – novi model s RGB osvjetljenjem. Za sve one kojima klasična Suora nije dovoljno luda, Suora FX nudi puno RGB pozadinsko osvjetljenje svake tipe s 16.8 milijuna boja na izbor. Možete podesiti kako će koje tipke svijetliti, kao i podesiti razne svjetlosne efekte – što vam pokazuje i ovaj službeni trailer.

Suora FX ima i šest makro tipki, no da dizajn ostane dosljedan frameless konceptu one su postavljene na Insert, Home, Page Up, Page Down, Delete i End tipke iznad strelica. Tu je i očekivana anti-ghosting tehnologija s N-key rolloverom pa možete stisnuti hrpu tipki odjednom i sve će biti uredno registrirane, kao i 1000 Hz pooling rate te životni ciklus od 50 milijuna pritisaka tipki.

Roccat Suora FX u Hrvatskoj je trenutno dostupna po cijeni od 1099 kn, a možete je nabaviti također u Feniks Info.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?