HCL.HR

ROG Raikiri Pro kontroler donosi ugrađeni OLED ekran

Zoran Žalac 05.01.2023.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Kad već imamo monitore s malim ekrančićima na postolju, zašto mali ekran ne bismo imali na kontrolerima? Upoznajte Asusov ROG Raikiri Pro.

Tvrtka Asus do sada je uglavnom proizvodila kontrolere za mobilne telefone, a sad će ponudu proširiti i na PC tržište. Na CES sajmu najavili su ROG Raikiri gamepad i njegov Pro model, koji će imati tri metode spajanja: putem bluetootha, infracrveno i pomoću žice. Osim za PC, ovi će se kontroleri moći koristiti uz mobilne uređaje te djelomično na Xbox Series konzolama (žičano).

ROG Raikiri bit će naoko klasičan kontroler sa Xboxovim rasporedom i nazivljem tipki. Sa stražnje strane imat će dvije dodatne tipke koje će se moći konfigurirati, a i cijeli će kontroler biti podesiv u raznim aspektima kroz Asusovu Armory Crate aplikaciju.

ROG Raikiri Pro dodatno se ističe malim OLED ekranom na vrhu prednje strane kontrolera. Na tom ekrančiću, rezolucije 128×40, bit će moguće prikazati stanje baterije, stanje mikrofona, neku poruku ili wallpaper. Sa stražnje će strane Raikiri Pro imati četiri programabilne tipke.

Datum izlaska ovog kontrolera nije poznat – rečeno je samo da će biti lansiran u prvom kvartalu 2023. Cijena isto tako nije određena.

Označeno sa: , , ,

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?