HCL.HR

Od sada možete povezati svoj PlayStation račun s Discordom

Josip Klanfar 01.02.2022.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Napokon smo dočekali prvi korak u realizaciji partnerstva između PlayStationa i Discorda. Sada aktivnost na PlayStationu možemo prikazati i na Discordu.

Konačno je započela dugo očekivana integracija PlayStationa s Discordom, popularnom platformom za komunikaciju. Rezultat je to partnerstva između Discorda i PlayStationa koje je najavljeno još sredinom 2021., a za sada je realizirano kroz prikaz aktivnosti s PlayStationa na Discordu.

Istina je da ste i prije kroz neke neslužbene aplikacije mogli povezati Discord i PS račun, tako da se vidi što igrate na svojoj PlayStation konzoli, ali sada je službeno podržano i za PS4 i za PS5. Još uvijek Discord nije dostupan na samoj konzoli, tako da sve postavke morate odraditi na računalu ili mobitelu.

Postupak je isti kao i za bilo kakvo drugo povezivanje s Discordom: kliknete na kotačić pokraj svog profila – User Settings, zatim kliknete na Connections i ondje će stajati logo od PlayStationa na koji kliknete. Zatim ćete se prijaviti na svoj PSN račun i voila, dobit ćete dvije nove opcije: Display on Profile te Display PlayStation Network as your status i onda imate sve što ste ikada željeli – pokazati na što se troši baterija u kontroleru.

Štoviše, sam će vas Discord na PC-ju obavijestiti o ovome te vas pitati želite li povezati PS račun, a ako odgovorite potvrdno obavit će pola posla za vas.

U naknadnoj integraciji očekuje se da će Discord na PlayStationu imati šire funkcionalnosti, poput glasovne komunikacije s drugim korisnicima. Kad to dolazi – još ne znamo.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?