HCL.HR

Sega je potvrdila kupnju Angry Birdsa

Zoran Žalac 17.04.2023.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Tvrtka Sega potvrdila je kako će uskoro preuzeti finski studio Rovio Entertainment i njihovu franšizu Angry Birds za 706 milijuna eura.

UPDATE: Tvrtka Sega potvrdila je preuzimanje finskog studija Rovio Entertainment te njihovih franšiza, uključujući Angry Birds. Vrijednost ove akvizicije bit će sveukupno 706 milijuna eura, što je ipak znatno manje od ranije navedenih milijardu dolara.

Predviđa se da će preuzimanje studija Rovio i Angry Birds franšize biti dovršeno u drugom kvartalu fiskalne godine 2023./2024.

IZVORNA VIJEST (15. 4.):

Franšiza Angry Birds uskoro bi mogla postati vlasništvo japanske izdavačke kuće Sega. Kako prenosi Wall Street Journal, dogovor između Sege i finskog developera Rovio Entertainment je blizu, a Sega bi za navodnih milijardu američkih dolara preuzela i Rovio i serijale u njihovom vlasništvu. Predviđa se da bi akvizicija mogla biti dogovorena početkom sljedećeg tjedna.

Cijela stvar malo je čudna iz perspektive financija, s obzirom da navedeni iznos predstavlja četvrt vrijednosti cijele Sege. Tvrtka je zadnjih godina kupovala uglavnom manje studije kao što su Relic Entertainment, Sports Interactive, Creative Assembly, Atlus i drugi studiji koji se bave isključivo izradom igara za PC platformu te konzole. Rovio, s druge strane, pretežno razvija igre za mobilne platforme.

Dakako, sam studio zaslužan za Angry Birds ne tehnički gledano vrijedi manje nego prava na sam Angry Birds.

Komentari (3)

  • Darac83

    15.04.2023 - 12:24

    Rovio, beri pare i svi u ranu penziju! ☺️

  • Tigar91

    15.04.2023 - 18:47

    Vise rich birds 😂

  • franZberg

    15.04.2023 - 19:27

    Ali to još popularno?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?