HCL.HR

SEGA je prodala tvorce Company of Heroes serijala i otpustila 240 ljudi

Zoran Žalac 28.03.2024.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon više od desetljeća suradnje razilaze se izdavačka kuća SEGA te kanadski studio Relic Entertainment, poznat po igrama Company of Heroes.

Razvojni studio Relic Entertainment postaje nezavisni tim. Punih 11 godina bili su u vlasništvu izdavačke kuće SEGA, no očito japanska tvrtka više nema potrebe za njihovom ekspertizom u žanru strateških igara.

Relic Entertainment poznat je po svom serijalu Company of Heroes, no radili su i na brojnim drugim franšizama kao što su Warhammer 40K: Dawn of War, Halo Wars i Age of Empires. Njihovo odcjepljenje od Sege jedan je od načina da izdavačka kuća sreže troškove – jer tako to svi sada moraju.

Drugi dio rezanja troškova rezultirat će s 240 otkaza u Seginim europskim studijima. To ponajprije obuhvaća ekipu Creative Assemblyja koja je imala tešku godinu nakon što im je Total War: Pharaoh podbacio u prodaji, a otkazan im je bio dugogodišnji projekt Hyenas.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Cobalt11

    28.03.2024 - 09:10

    Baš me zanima, šta će ovo sve značiti za company of heroes u budučnosti, a i vidim sada će dosta ranije izbaciti 1.6 update koji su planirali krajem 4. mjeseca. S dosta novih mapa i unaprjeđenja.

    • KhorneFlake

      @Cobalt11, 28.03.2024 - 15:15

      Pa, očito su zadržali CoH, i nastavljaju raditi na njemu. Mene interesuje da li DoW ima budućnost, i ko će im licencirati 40k u budućnosti, jer to sasvim sigurno nije jeftino…

  • Rastmahatta

    28.03.2024 - 09:29

    Ovo je dobro za gamere jer možda se napokon sad zapravo i posvete mehanici i igri, a ne marketingu i načinu kak da izmilkaju čim više para na polu-dovršenoj igri

  • DjokaBA

    28.03.2024 - 10:58

    Vreme je da se Relic malo trgne..

  • KhorneFlake

    28.03.2024 - 15:19

    Ne bih da trzam osjetljivu publiku, ali nešto mi je smrdilo kad sam im u novijim dev YT snimcima primjetio pronounse pored imena, a sad vidim i avatar na X… Relic ako se ne trgne biće go woke go broke.

    • Samson

      @KhorneFlake, 28.03.2024 - 20:03

      Baš su sa ovom profilnom veliki go woke. Ono ne mogu opisati kako me nerviraju te korporacije koje koriste svaku moguću političku struju i glumljenje empatije a otpuštaju milijune ljudi, čitaj zanimaju ih samo pare i profit

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?