HCL.HR

Sherlock Holmes dobit će remake svoje avanture iz 2007.

Zoran Žalac 04.08.2022.   •   5 komentara


Ukrajinski studio Frogwares potvrdio je kako pripremaju preradu igre Sherlock Holmes: The Awakened, jer im to trenutno omogućuje da igra bude brže gotova u ratnim okolnostima.

Sherlock Holmes: The Awakened bila je treća igra iz detektivskog serijala, a pojavila se 2007. godine. Bila je to prva avantura u kojoj se Sherlock suočio s kozmičkim hororom, kao i prva u kojoj mu je društvo pravio pomoćnik John Watson. 15 godina kasnije slijedi nam prerada te igre rađena u Unreal Engine 4.

Developeri iz studija Frogwares obećavaju nam praktički novu igru. Priča će biti malo modificirana, Sherlock će biti sinkroniziran s modelom kojega smo vidjeli u zadnjoj igri (Chapter One), bit će dodani sporedni zadaci, igra će se prebaciti na kameru iz trećeg lica, dijalozi će biti snimljeni iz temelja, sučelje će biti rugačije, koristit će se dodatne mehanike istraživanja, itd.

Je li itko tražio remake stare igre? Vjerojatno ne, ali studio Frogwares vjeruje da su sad u pravoj prilici za to. Naime, kako je studio lociran u Ukrajini, zbog ratnog stanja ne mogu raditi na dugoročnim projektima, a s preradom će biti brže gotovi nego što bi bili s potpuno novom igrom.

Iako je razvoj Sherlock Holmes: The Awakeneda već krenuo, ključna će biti crowdfunding kampanja preko koje će se u nadolazećim tjednima skupljati novac za dovršetak razvoja.

UPDATE: Crowdfunding kampanja sada je krenula, a dobili smo i prvi trailer za igru. Developeri traže 70 tisuća dolara za dovršetak igre, a do sada je na Kickstarteru prikupljeno više od polovice tog iznosa.

Komentari (5)

  • marko1106

    28.07.2022 - 20:09

    Ljudi moji vi niste svjesni koliko je ovo dobra igra bila. Meni osobno najaci S. H. Užasno teška igra bez pomaganja. Sjecam se da sam zapeo na jednom levelu nisam znao otkriti o cemu se radi. Znaci ovo uzimam pod obavezno samo ako je puno ne promjene. Ako stave hitove nece to biti više to.

    • marko1106

      @marko1106, 28.07.2022 - 20:10

      Hintove*

    • BoneDigger

      @marko1106, 29.07.2022 - 00:52

      Mene samo zanima koliko ce olaksati igru za danasnje klince.

    • Apocalypse4987

      @marko1106, 04.08.2022 - 19:10

      da, meni osobno najbolja SH igra. Stvarno triba ponekad razbit glavu da se rješe zagonetke al isplati se

    • Zvonimir Komar

      @marko1106, 08.08.2022 - 13:16

      Meni je Jack the Ripper bila bolja, ova mi je druga po redu. Ove novije su mi poprilični užas – to se sve igra samo od sebe. Nula zagonetaka i istraživanja. “Push “A” to solve puzzle” razina.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?