HCL.HR

Silent Hill 2 prije službene prerade dobiva neslužbeni remaster

Zoran Žalac 20.02.2023.   •   3 komentara


Ovoga petka stari Silent Hill 2 u izdanju za PC dobit će značajno poboljšanje koje popravlja kontrole i izvedbu igre.

Silent Hill 2 u nekoj će nedefiniranoj budućnosti dobiti svoju službenu preradu. Ako vam se ne čeka tu neodređenu budućnost, dobro je znati da će Silent Hil 2: Enhanced Edition dobiti značajnu nadogradnju.

Možda se pitate što je to SH2: Enhanced Edition pa vam dugujemo kratko objašnjenje. Radi se tu o poboljšanom PC izdanju igre iz 2001. godine, iza kojega stoji grupa fanova. Originalni Silent Hill 2 za PC ne može se nabaviti legalno, tj. u digitalnoj prodaji, ali ako *nekako* dođete do igre, uz Enhanced Edition mod imate tehnički najnapredniji Silent Hill 2 koji možete dobiti.

Modifikacija je u razvoju već više od četiri godine i PC verziji dodala je između ostaloga pravu podršku za widescreen, poboljšala grafiku i popravila niz animacija. Ovoga petka, 24. 2., stiže najvažnije ažuriranje do sada. Silent Hill 2: Enhanced Edition tako će dobiti stabilnu podršku za izvođenje u 60 sličica po sekundi, mogućnost kontroliranja mišem, poboljšane kontrole gamepadom, niz prijevoda i sl.

Iako je igra već neko vrijeme imala izvođenje u 60 fps-a, ono je bilo popraćeno nizom problema koji bi sada trebali biti riješeni. Ovo će inače biti prvi put u više od 20 godina da se Silent Hill 2 izvodi u 60 fps-a jer su sve dosadašnje verzije službeno bile ograničene na 30.

Komentari (3)

  • Fenner

    20.02.2023 - 14:44

    Ma igra je super i drago mi je šta gore navedena ekipa nadograđuje istu. Jedan od najboljih hororaca kaj sam igrao.

  • pinkrain

    20.02.2023 - 15:35

    Baš sam nedavno ponovno prešao ovaj Enhanced Edition,genijalna igra i vjerojatno najbolji psihološki horor ikad, nestrpljivo se iščekuje remake

  • Thanos

    20.02.2023 - 18:55

    Cekam jos koju godinu remastiranje remastiranog😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?