HCL.HR

Sid Meier’s SimGolf – teren bez korova

Zoran Žalac 23.01.2023.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 21 godinu lansirana je neobična igra Sid Meier’s SimGolf u kojoj se nije samo igrao golf, nego i gradio golf teren iz snova.

Nekoć davno, neki će reći u zlatnom dobu PC gaminga, Electronic Arts je imao vrlo inovativne i maštovite simulacijske igre. Za simulaciju života The Sims svi znamo; popularan je bio i SimCity, a zatim smo imali čitav niz manje popularnih naslova kao što su SimAnt, SimPark, SimCopter i drugi. Među takvima je bio i SimGolf, koji se prvi put pojavio 1996. godine i nije zabilježio osobit uspjeh. No, šest godina kasnije Electronic Arts je angažirao poznatog dizajnera Sida Meiera te je na današnji dan lansirao Sid Meier’s SimGolf.

SimGolf je spojio elemente SimCityja i Simsa u igru sportske tematike. Za razliku od većine golf igara tog vremena, SimGolf se nije fokusirao na samo udaranje loptice na zelenom terenu. Izvedba igre bila je izometrijska te je fokus bio postavljen na izgradnju golf terena te na održavanje istoga. Svaki se golf teren ocjenjivao po različitim segmentima, uključujući raznovrsnost terena, izazovnost, maštovitost i sl.

Poslovanje u plusu bilo je ključno u ovoj igri, a da bi se posjetitelji golf terena osjećali ugodno trebalo im je ponuditi različite objekte, od hotela do marina, te za njih angažirati različitu poslugu. Kad bi vaš golf teren postao dovoljno popularan, privukao bi različite zvijezde koje bi u blizini kupile kuću. Bile su to parodije aktualnih zvijezda tog vremena, poput Jennifer Elopes. r

Kad bi vaš golf teren postao dovoljno popularan, privukao bi različite zvijezde koje bi u blizini kupile kuću.

Postojala je i druga strana igre – moglo se kreirati vlastitog golfera te ga slati na natjecanja. Postojala je čak i svojevrsna multiplayer komponenta u kojoj se moglo igrati na golf terenima koje su kreirali drugi igrači.

Igra se pojavila jedino na PC platformi te je ondje dobila dobre kritike. Međutim, bio je to zadnji dio SimGolf serijala, nakon kojega Sid Meier više nije surađivao s Electronic Artsom. Nažalost, danas igra više nije dostupna u prodaji.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • Darac83

    23.01.2023 - 11:33

    Bio je ovo moj tip tip igre. Možda negdje i imam još… 🤔

  • Stjepan Fikter

    23.01.2023 - 22:45

    Jedna od dražih igara.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?