HCL.HR

Sjećate se Gexa? 20 godina kasnije procurila snimka iz nikad viđene Gex igre

Igor Belan 04.04.2022.   •   4 komentara


Za Gexa ste vjerojatno čuli, ali jeste li znali da je planirao sina? Nažalost, sin se nikad nije rodio, ali na internet su isplivale snimke koje pokazuju da je bio u planu.

Gex je jedan od onih likova koji mnogi stariji gameri danas vežu uz mlađe dane, čak i prve korake u gamingu. Sjećate ga se kao guštera koji je izigravao frajera dok je skakutao u 3D prostoru kroz magični hardver prvog PlayStationa. Neću vam ovdje duljiti kako je Gex započeo svoj život kao 2D platformer za Panasonicovu 3DO konzolu ili kako ga je napravio isti studio koji je 20 godina kasnije razvio moderne Tomb Raider igre. Za takav deep dive u temu imate našu Retro dozu o Gexu.

Ono što vam danas želim prenijeti je to da je ovih dana na internet procurila snimka iz nikad viđene Gex igre za prvi PlayStation. Radi se o prototipu koji očito nije prošao, odnosno svojevrsnoj demo verziji koja nikad nije ni najavljena niti objavljena.

Ali netko je iskopao taj stari CD, pronašao kod, pokrenuo demo i snimio nam malo gameplaya. Čini se da se ta igra trebala zvati Gex Jr. (kao junior), a demo je stvoren 2001. godine. Ispod možete pogledati kako demo izgleda, a ako vam je do igranja – demo možete i skinuti na archive.org.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • seizure91

    04.04.2022 - 22:04

    Legendarna igra, sjecam se iz Modul 8 na HRT (09:50) https://youtu.be/woRNmg89r3w

  • kuky90

    04.04.2022 - 22:50

    Nostalgija. Nikad prešao igru do kraja, a uvijek uživao u igri

  • ILoveGaming

    05.04.2022 - 01:54

    Lijepa igra, šteta što nikada nije izašla. Mali Gex jr. za razliku od oca može puštati vjetrove što je vrlo interesantno.

  • konjspadi

    05.04.2022 - 15:05

    Najjace baze ikad. Teski troleri developeri

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?