HCL.HR

Sony Computer Entertainment najavio najavu velike Vita ekskluzive

nebel 10.05.2013.   •   6 komentara


Iako Sonyjeve prognoze za prodaju prijenosnih konzola u narednoj godini nisu baš optimistične, tvrtka sprema jednu nenajavljenu veliku ekskluzivu za PlayStation Vitu.

Sony je jučer objavio vlastitu prognozu vezanu za prodaju hardvera, među kojim su i prijenosne konzole PSP i PS Vita. Začudo, prognoze za narednu poslovnu godinu (koja završava 31. ožujka 2014.-te) nisu baš optimistične. Dok je tvrtka prošlog svibnja predvidjela prodaju od oko 16 milijuna PSP i PSV konzola kombinirano, prodalo ih se sveukupno nešto više od sedam milijuna. Sony je stoga ove godine drastično smanjio očekivanja pa predviđa kako će prodati pet milijuna PSP i PSV konzola na svjetskom tržištu. Čisto za usporedbu, Nintendo s druge strane predviđa da će prodati oko 18 milijuna 3DS konzola u ovoj poslovnoj godini.

Iako Sony ovime priznaje kako im ne ide baš najbolje, tvrtka ne odustaje od velikih ekskluzivnih igara za Vitu. Shahid Ahmad iz europskog ogranka Sony Computer Entertainmenta tako je najavio novu Vita igru sljedećim tweetom:

„Na Vitu dolazi NEVJEROJATAN, veliki naslov. Ne mogu vam reći ništa više o tome, osim da ćete satima biti prilijepljeni za konzolu.“

Naravno, ovo nam ne daje nikakve naznake o kojoj bi se tu igri moglo raditi, no Ahmad navodi kako to nije indie naslov i kako se ovo „satima“ zapravo odnosi na dnevnu bazu, tj. da ćemo svaki dan satima uživati u toj igri. Bilo kako bilo, službenu najavu očekujemo najvjerojatnije za nekih mjesec dana kada počinje veliki E3 sajam.

Komentari (6)

  • CroDruid

    10.05.2013 - 19:04

    Nek oni nama prvo najave spuštanje cijene Vite pa možemo dalje razgovarati ko ljudi! 😛

    • trulex

      @CroDruid, 10.05.2013 - 20:31

      je

  • MattSim

    10.05.2013 - 21:00

    Nadam se da je GTA, ali sumnjam. Neki RPG je posto je reko da cemo satima biti prilijepljeni.

  • edo666

    10.05.2013 - 22:39

    nek se lijepo napuse one stvari.kupio sam psp kad je izaso da bi na njemo odigro doslovno 3igre koje nesto vrijede i na kraju ga prodo za kikiriki al bitno je da oni nabiju cjenu

  • PugynhoAlmeira

    11.05.2013 - 05:02

    Vita je promaseni slucaj!!!!! odigrao sam samo uncharted i to je to!!! sve ostalo je banana!!!

    • FlegmicH

      @PugynhoAlmeira, 11.05.2013 - 06:45

      Persona 4 Golden?
      Soul Sacrifice?
      Sly Cooper Thieves in time?
      Playstation Allstars Battle Royale?
      Mortal Kombat?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?