HCL.HR

Sony čuva neke PS4 igre za Gamescom

Žarko Ćurić 26.06.2013.   •   3 komentara


Jim Ryan iz SCEE izjavio je da će na Gamescomu biti prikazane nove first-party PlayStation 4 igre, a potvrđeno je i da će na tom europskom sajmu i ljubitelji PS Vite imati što vidjeti.

Jim Ryan, direktor europskog ogranka Sony Computer Entertainmenta, izjavio je u intervjuu za GameReactor da nas ove godine na Gamescomu očekuju neke još neotkrivene PlayStation 4 igre iz njihovih vlastitih studija.

Na novinarsko pitanje o tome kako nisu najavili mnogo novih first-party naslova za vrijeme E3 sajma u odnosu na konferenciju iz veljače, odgovorio je:

“Mi smo svjesno na ovogodišnjem događaju u New Yorku 20. veljače prikazali mnogo igara. Pokazali smo mnogo first-paty igara. Ono što smo prikazali na E3 sajmu su neke novosti vezane uz te igre, a predstavili smo i The Order: 1886. Mnogo toga još dolazi. Sigurno ste čuli od Shua (Shu Yoshida, šef SCE Worldwide Studiosa, op.a.) da njegovi studiji imaju 30 igara u izradi. 20 od njih će stići za vrijeme prve godine života nove konzole, a od toga je 12 novih IP-jeva. Dosta se toga događa, samo moramo neke stvari ipak sačuvati. Mi imamo Gamescom za nas Europljane, moramo imate nešto za prikazati na Gamescomu, zar ne?”

Dakle očekuje nas 20 ekskuziva za PS4 unutar prvih godinu dana od izlaska konzole na tržište, a neke od dosad nenajavljenih igara vidjeti ćemo po prvi put na Gamescomu. Taj sajam u Njemačkoj se inače održava od 21. do 25. koloovza ove godine, a kao što već možda i znate mi idemo gore i vodimo i vas.

No osim PlayStationa 4, Sony će se na Gamescomu fokusirati i na PlayStation Vitu. U razgovoru s HipHopGamerom Rey Gutierrez iz Sonyja najavio je kako će Gamescom biti “PS Vita show”, insinuirajući tako da će na Gamescomu najaviti neke nove PS Vita naslove.

Komentari (3)

  • kiki1984

    26.06.2013 - 11:29

    dominacija..imam xbox360 i ps 3,ali mislim da je ps4 pregazio xbox ovu generaciju,5 mjeseci prije izlaska konzola..ovo ce biti dominacija u smislu dominacije ps2..moje pare dobiva sony,a zakoju godinu,mozda kupim xbox!

  • buby8992

    26.06.2013 - 13:51

    30 ekskluziva od kojih je čak 12 novih IP-eva. Odlično. To je više nego što Nintendo i Microsoft imaju zajedno. Toliko o tome tko ima najbolji izbor igri. Long Live Play!

  • ShadowZero

    27.06.2013 - 08:26

    tesko da ce se ikad vise ponovit dominacija neke konzole kao sto su bili ps2 ili nds

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?