HCL.HR

Sony i Disney vjeruju u nastavak suradnje oko Spider-Mana

Lovro Maroševac 24.02.2020.   •   1 komentara   •   Filmovi i serije


Superjunak kojeg trenutno utjelovljuje Tom Holland prošle je godine na trenutak ispao iz Marvelovog filmskog univerzuma zbog svađe između ove dvije kompanije.

Tko se tuče, taj se voli. Tako bismo mogli opisati situaciju između Sonyja i Disneyja oko prava na voljenog Petera Parkera i njegovog alter ega. Obje su kompanije prošle godine profitirale Spider-Manovim pojavljivanjem u Avengers: Endgameu i njegovim vlastitim solo filmom Spider-Man: Far From Home. Međutim, nedugo nakon toga uslijedio je šok – Sony i Disney se zbog nesuglasica (čitaj novca) razilaze, što je značilo da lik Toma Hollanda nećemo gledati u MCU-u. Ipak, mjesec dana nakog toga dogodio se novi preokret – spomenuti studiji pronalaze dogovor i Spider-Man ostaje dio Marvelovog filmskog univerzuma.

Treći MCU-ov Spider-Man film tako izlazi 16.7.2021. godine. U novom-starom dogovoru između Sonyja i Disneyja stoji kako svake dvije godine mora izlaziti novi film o spomenutom liku, uz njegovu pojavu u jednom od budućih MCU filmova. Brojni neslužbeni internetski izvori tvrde kako će se to dogoditi u nekom novom Avengers filmu.

The Hollywood Reporter obavio je razgovor s izvršnim direktorima Sonyja i Disneyja Tomom Rothmanom i Alanom Hornom. Obojica su se prisjetila prošlogodišnjeg razlaza i reakcije fanova. „Mislim da bismo se s vremenom našli u ovoj situaciji. Mediji su prešli preko nekih stvari“, izjavio je Rothman.

„Brojni obožavatelji pozitivno su reagirali na učinak koji su ostvarili Tom i njegova ekipa. To nas je nagnalo da ponovno razmislimo o odluci i u konačnici obnovimo suradnju“, tvrdi Horn i na pitanje o tome hoće li se nastaviti suradnja u kontekstu Spider-Mana u MCU-u, odgovora: „Nadam se da hoće. Ovaj dogovor bio je pobjeda za Sony, Disney i fanove.“.

Tom Holland se kao Spider-Man pojavio u pet MCU filmova, debitiravši 2016. godine u trećem nastavku Kapetana Amerike. Osim tog filma, glumio je u dva vlastita i isto toliko Avengers filmova. Posljednji u kojem se pojavio bio je Spider-Man: Far From Home, a taj film zapravo je služio kao epilog Avengers: Endgamea, odnosno Infinity sage.

Komentari (1)

  • MightyAloy

    25.02.2020 - 12:25

    Neka su se dogovorili. Nisam neki ekstra fan MCU-a, no Spidey tamo pripada. Od svih novijih filmova o super herojima, Spider-man mi je daleko najdraži. Far From Home mi je bio baš zabavan.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?