HCL.HR

Sony koketira s tvorcem Minecrafta

ToxarE 28.05.2013.   •   3 komentara


Markus ‘Notch’ Persson pohvalio se VIP pozivnicom na Sonyjevu E3 konferenciju koja je došla u obliku PlayStation One konzole u zlatnoj boji.

Iako je njegov Minecraft u konzolaškoj verziji ekskluzivno odabrao Microsoftov X360, tvorac igre Markus ‘Notch’ Persson nije sretan s Microsoftovom novom Xbox One konzolom, ili bolje rečeno – politikom prema nezavisnim developerima. Notch je na Twitteru javno izjavio kako uopće nije impresioniran onime što je Microsoft prikazao prije tjedan dana, čime se pridružio brojnim drugim indie developerima koji su osudili MS-ovu odluku da indie timovi ne mogu samostalno objavljivati igre na Xbox Live Arcade uslugu.

Prema svemu sudeći, tu situaciju odlučio je iskoristiti Sony te je Notchu tako poslao unikatnu VIP pozivnicu za svoju E3 konferenciju koja će se održati istog dana kao i Microsoftova – 10. lipnja. A pozivnica je došla u obliku PsOne konzole u zlatnoj boji, što bi moglo imati razne konotacije, ovisno o načinu na koji želite tumačiti Sonyjev poziv. U bilo kojem slučaju, sasvim je izgledno da bi se Notch pri izradi nove igre prije mogao okrenuti PlayStationu nego Xboxu. No tko zna, možda mu Microsoft u međuvremenu pošalje zlatom ispunjeni Xbox?

Inače, sljedeća igra Perssonovog tima Mojang, ona koja zasad nije najavljena za konzole; dobila je datum izlaska. Scrolls u otvorenu betu kreće 3. lipnja, a kako izgleda možete provjeriti u sljedećem traileru.

Komentari (3)

  • miki12345

    28.05.2013 - 11:09

    Jednostavno sony zna sta radi…..dok Microsoft pokazuje sta sve Xbox One ne moze,nadam se da ce sony pokazati sta sve PS4 moze……

    • Prophet

      @miki12345, 29.05.2013 - 01:20

      Po mom misljenu Microsoft ne parira SONYu vec samo sebi xD.Rjesili su da zakopaju sami sebi.Kreteni glupi.Kako su krenulli korisnik kupljene konzole ce morati da je plati samo da je gleda.

  • MaliMicek

    28.05.2013 - 15:03

    Ovaj scrolls = Heroes of Might and Magic

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?