HCL.HR

Sony sada ima prava na nekadašnju Xbox ekskluzivu

Ivan Brekalo 18.09.2019.   •   9 komentara   •   Industrija videoigara


Predsjednik Sonyjevih studija otkrio je kako je tvrtka kupnjom Insomniac Gamesa osigurala prava i na njihove prethodne igre.

Tvorci serijala Ratchet & Clank, Resistance i Spyro prošlog su mjeseca postali četrnaesti studio rastućeg Sony Interactive Entertainmenta. Tom akvizicijom Sony je između ostaloga došao u posjed određenih igara na kojima je Insomniac Games ranije radio, a zanimljivost je u tome da neke od tih igara nisu bile namijenjene PlayStation platformi.

Predsjednika Sonyjevih studija stoga su u intervju za Inside Games pitali znači li to da je nekadašnja Xbox One ekskluziva Sunset Overdrive sada serijal koji će izlaziti ekskluzivno za PlayStation. Shuhei Yoshida na to nije htio izravno odgovoriti nego je diplomatski potvrdio kako Sony sada drži prava na prethodne igre Insomniac Gamesa.

Doduše, to ne znači da će Sunset Overdrive jednoga dana doći na PlayStation ili da će uopće zaživjeti kao serijal. Nekako je izglednije da će Insomniac nastaviti raditi na Spider-Man igrama, ako to Disney dopusti, jer se Marvel’s Spider-Man iz 2018. prodao trinaest puta bolje nego Sunset Overdrive.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • MightyAloy

    19.09.2019 - 08:16

    Lijepa vijest. Bilo bi super da se pojavi na PlayStationu 4, a nastavak da naprave za PS5 nakon Spider-Mana 2.

    • U.M.O

      @MightyAloy, 19.09.2019 - 08:21

      I bila dobra prilika nabiti Xbox na nosu nakon uspeha Gears 5

    • MightyAloy

      @U.M.O, 19.09.2019 - 16:16

      Nisam neki ljubitelj Xbox-a, a Microsoft kao korporaciju nikako ne preferiram, no drago mi je zbog Grearsa. Osim što mogu zaigrati još jednu dobru igru na PC-ju ako želim, svaki uspjeh Xbox-a kao platforme tjerati će i motivirati Sony da se trudi zbog čega možemo samo profitirati.

    • U.M.O

      @MightyAloy, 19.09.2019 - 16:20

      Konkurencija nikad nije losa,nego mozes li mi objasniti kako radi Xbox Pass i Ea akses?

    • MightyAloy

      @U.M.O, 19.09.2019 - 20:22

      EA access ne koristim jer ne volim EA i njihove igre, a Games Pass do sad nisam koristio. Nisam koristio nikakve preplate. Moja pretpostavka je da moraš imati Microsoft račun i s obzirom da Hrvatska nije podržana, staviti UK, the vjerojatno u Windowsima promijeniti regiju. Moraš imati i PayPal račun koji linkaš s Microsoft računom. S obzirom da HR/SRB/BiH nisu podržane, ne znam možeš li linkati izravno kreditnu/debitnu karticu kao na PS Storeu. Usluga ti radi na principu da svaki mjesec plaćaš određenu naknadu, a za uzvrat možeš instalirati te igrati igre iz ponude koliko god želiš dok god plaćaš pretplatu. Xbox Game pass ima mislim 100+ igara i sve Xbox ekskluzive kao što je Gears 5 možeš igrati day one. Games pass je dobra ponuda, no meni nema do Sony-jevih igara. ?

    • U.M.O

      @MightyAloy, 19.09.2019 - 21:41

      Hvala ti na info,ali to mi je za druga,ja koristim PlayStation

    • Venom Snake

      @U.M.O, 20.09.2019 - 09:37

      Moguće je linkati kreditnu/debitnu karticu i iz Hrvatske ja to praktikujem još dok sam plaćao Xbox gold na Xboxu 360 i game pass je stvarno odlična stvar jer često bude na popustu i ja sam nedavno za 15 kuna dobio 2 mjeseca game pass-a sa +200 igara i tu imam i igre kao gears 5 , forza horizon 4 itd…

    • U.M.O

      @Venom Snake, 20.09.2019 - 09:59

      Super

  • U.M.O

    19.09.2019 - 08:30

    Fino

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?