HCL.HR

Space Hulk dolazi na PC, Mac i iOS u 2013. godini

Renato Pedišić 12.12.2012.   •   3 komentara


Igra postavljena u Warhammer 40,000 univerzum, bazirana na istoimenoj društvenoj igri iz 1989. godine, dobiti će svoju modernu adaptaciju u obliku trodimenzionalne turn-based strategije.

Ime Space Hulk poznavatelji Warhammer 40,000 serijala najviše znaju po društvenoj igri na ploči koja je svjetlo dana prvi put ugledala prije pune 23 godine da bi svoje najrecentnije i osuvremenjeno izdanje dobila 2009. godine. U tom periodu postojalo je nekoliko pokušaja da Space Hulk dobije svoje računalno izdanje, a zapaženija postignuća imao je jedino Electronic Arts sa svojim Space Hulkom te nastavkom podnaslovljenim Vengeance of the Blood Angels. Oba su nastavka bila pucačine iz prvog lica s nekim elementima stragtegije, a novo viđenje koncepta Space Hulka sljedeće nam godine želi ponuditi danski studio Full Control.

Full Controlov Space Hulk trebao bi biti turn-based strategija koja će u potpunosti simulirati izgled i osjećaj te društvene igre, ali s punom potporom 3D animacija. Igra će biti sačinjena od 12 singleplayer misija baziranih na Sin of Damnation kampanji (2009. izdanje društvene igre) i borbi između vanzemaljskih Genestealera i Space Marine Terminatora. Uz te će misije biti dostupan i kooperativni mod, a proizvođač će nakon izlaska igre omogućiti cross-platform multiplayer i opciju da igrači sami uređuju vlastite mape.

Thomas Hentschel Lund, CEO studia, o izdavanju igre rekao je ovo: “Otkad sam prvi puta zaigrao igru prije par desetljeća, uvijek sam htio prenijeti ovaj dio Warhammera 40,000 na računala. Sad to napokon možemo i to u divnom 3D-u punom strašnih Genestealera i moćnih Terminatora koji se bore za ljudsku vrstu.”

Sve u svemu, ovo izgleda kao zanimljiva ideja te ćemo se definitivno potruditi iskušati igru kada izađe 2013. godine za PC, Mac i iOS. Do tada, ostavljamo vam promotivni trailer igre koji vam, istini za volju, o njoj neće mnogo više otkriti.

Komentari (3)

  • Apocalypse4987

    12.12.2012 - 15:42

    Ulipšali ste mi dan, sad me vata nostalgija kad sam igra oni stari space hulk

  • muris3908

    13.12.2012 - 08:38

    sve je to uredu drago mi je da konacno i to izlazi na PC ali ima li nekakvih vjestio o dawn of war 3

    • Apocalypse4987

      @muris3908, 13.12.2012 - 15:28

      Ekipa radi na CoH 2, pa će DoW 3 malo kasnit, al iduće godine bi moga izać Dark millenium

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?