HCL.HR

Spiritualni X-COM, Xenonauts 2 službeno potvrđen

Stjepan Fikter 06.02.2016.   •   2 komentara


Smješten u alternativnu vremensku liniju za vrijeme Hladnog rata, Xenonauts 2 za razliku od prethodnika donosi eliminiranje aliena unutar 3D okruženja i to s poboljšanjima na temeljnim gameplay elementima.

xenonauts-2

Uz izlazak XCOM-a 2 kojeg je kritika pohvalila, ljubitelji ovog serijala dobili su još jednu dobru vijest. Developer Goldhawk Interactive službeno je potvrdio kako je njihov Xenonauts 2 ušao u izradu. Ako ste dobili upitnik iznad glave budući da nije u pitanju previše popularan naslov, imajte na umu da je prvi Xenonauts uvelike inspiriran s X-COM: UFO Defense iz 1994. godine.

Prve informacije prije pune najave otkrivaju nekoliko detalja koji su dovoljni da se može dobiti okvirna slika onoga što nas očekuje iduće godine za kada je najavljen izlazak Xenonautsa 2. Riječ je o nastavku čija se radnja neće kronološki nastaviti već će nas odvesti u alternativnu povijest gdje je u vrijeme Hladnog rata izvršena vanzemaljska invazija.

Možda i najvažnija najavljena promjena stiže na grafičkom polju pa će sada za prikaz jedinica, okoliša i aliena biti zadužen Unity, što znači prelazak igre u tri dimenzije. Poboljšanja će još biti na borbenom polju bilo da je u pitanju sukob na zemlji ili u zraku, a Geoscape, odnosno proširivanje baze, stiže s više strateških opcija.

Prije izlaska cijele igre, Xenonauts 2 će se prvo moći isprobati kroz Steam Early Access program gdje će igrači moći sudjelovati u razvoju sa svojim prijedlozima. Kada točno, nije poznato.

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?