HCL.HR

Square Enix uklonio Denuvo zaštitu iz svoje igre, a hakeri ju još nisu ni probili

Zoran Žalac 23.10.2021.   •   6 komentara


Čini se kako je izdavačka kuća Square Enix odlučila osloboditi PC verzije svojih igara od Denuvo zaštite – čak i prije nego je ta zaštita probijena.

Čini se kako izdavačka kuća Square Enix nije naročito zadovoljna anti-piratskom zaštitom Denuvo. Još su u devetom mjesecu uklonili tu zaštitu iz igre Life is Strange: True Colors svega četiri dana nakon što je igra lansirana u prodaju, a prošloga su tjedna Denuvo izbacili iz tri igre. Bez Denuvoa su ostali Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider i ovogodišnji NieR Replicant.

Za anti-piratsku zaštitu Denuvo česti su prigovori kako usporava izvođenje igara na PC-u, a upravo je Shadow of the Tomb Raider primjer toga. Nakon što iz igre uklonjena Denuvo zaštita, na RTX 3080 kartici zabilježena je 12 fps-a brža izvedba na maksimalnim detaljima, te 17 fps-a bolja izvedba na minimalnim detaljima grafičke kvalitete.

To nas više ni ne iznenađuje, nego je u cijeloj ovoj priči interesantan primjer spomenutog NieR Replicanta. Naime, Square Enix je uklonio Denuvo iz te igre prije nego su hakeri razbili zaštitu za tu igru. Tek nakon što je izdavač uklonio zaštitu igra se počela pojavljivati u piratiziranom izdanju. Od izlaska igre prošlo je više od pola godine i nije skroz jasno zašto su se iz Square Enixa odlučili na taj potez.

Komentari (6)

  • siblyx

    23.10.2021 - 11:21

    Zbog blokiranih asseta Denuvo firme, odnosno njihove krovne firme.
    Ekipa imala miljarde skrivene u Africi ($6.6bn). K tome, pod istragom su za povredu ljudskih prava, govor mrznje, koršenje autorskih prava.

    Velika je vjerojatnost da ce se firma zatvorit.

    • Agent

      @siblyx, 23.10.2021 - 11:26

      Ma neka šanse.Plati malo globe i posluju dalje normalno.Nisi ni prvi ni zadnji takvi

    • Agent

      @Agent, 23.10.2021 - 11:26

      nema*

  • Dajsikeks

    23.10.2021 - 13:03

    Nije ni čudo kaj nisu probili kada nitko se ne bavi sa Denuvom zaštitom osim Empress-a, koja s druge strane ima svoju filozofiju i ide dio po dio s testiranjem

  • Mamba_

    24.10.2021 - 16:36

    Od Denuvo zaštite samo Denuvo ima koristi, igrači koji uzmu igre s tom zaštitom bivaju zakidani za perfomanse u odnosu na istu tu igru bez te zaštite, a samim time što koriste Denuvo igre su i skuplje. Zanimljivo je da je piraterija sve manja a zarada gaming industrije sve veća, a i dalje se fura Denuvo.

  • bpeciko666

    24.10.2021 - 16:37

    NieR se već skida čim ste objavili, nikad nije na popustu nigdje…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?